Dubrovački gimnazijalci suprostavili stavove o gorućoj temi: 'O nasilju treba govoriti, prevencija nema granica'

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović
U organizaciji Udruge Sigurnost u prometu, danas je održana javna parlaonica-debata na temu "Nasilje među djecom i mladima".

Na navedenoj parlaonici su sudjelovali Prirodoslovna i matematička gimnazija Dubrovnik koji su bili afirmacija te Privatna gimnazija Dubrovnik kao negacijska skupina. Odlukom žirija rezultat je neriješen te su sudionicima uručene nagrade.

Predsjednik udruge Sigurnost u prometu Denis Pavela kazao je kako je navedeni događaj organiziran u sklopu kampanje protiv nasilja među djecom i mladima pod nazivom "Nisi sam, ima nas još". 

- Želja nam je saznati kako djeca razmišljaju po pitanju vršnjačkog nasilja i što misle tko je odgovoran za to. Pitanja su brojna: jesu li odgovorne institucije, može li se nasilje suzbiti od malih nogu, dolaze li djeca u školu već formirana, jesu li školske ustanove te koje dijele djecu... U medijima se mogu pronaći razni izvještaji o vršnjačkom nasilju, a ono je čini mi se u zadnjih pola godine eskaliralo. Nismo vidjeli da je netko prosvjedovao za negativnosti koje su učinjene djeci i pitam se trebaju li oni izaći na ulice i pobuniti se? - zapitao se Denis Pavela dodavši kako je upravo javna tribina jedan od načina kako se djeca mogu informirati.

- Ove aktivnosti su šokantne, ali mi ćemo biti zadovoljni ako se tri-četiri dana bude pričalo o temi nasilja jer smo napravili nešto novo. Poruka je svakako da se u javnosti o tome treba govoriti i da prevencija nema granica - zaključio je predsjednik udruge Sigurnost u prometu Denis Pavela koji je na Kampusu Sveučilišta organizirao javnu debatu na temu "Nasilje među djecom i mladima".

Inače, Udruga je u mjesecu borbe protiv ovisnosti osim debate organizirala promociju filma te javnu tribinu.

Popularni Članci