KAKAV JE TO OBRAT U HDZ-U? Dubrovački politolog o Brkićevom pozivu SDP-a na koaliciju

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Stanzl/PIXSELL
Izjava Milijana Brkića, zamjenika šefa HDZ-a, o zajedničkom sjedanju za stol sa SDP-om, zatekla je mnoge u HDZ-u.

I dok su jedni, kažu, bili iznenađeni objavom na Facebooku u kojoj, među ostalim, stoji 'nema naprijed dok HDZ i SDP ne sjednu zajedno za stol i dogovore se što je najbolje za naš narod i jedinu nam Hrvatsku', drugi su iz toga iščitali razne poruke-od potpore predsjednici Kolindi Grabar Kitarović do poruke HDZ-ovu partneru HNS-u pa i premijeru Andreju Plenkoviću, piše Jutarnji.

No, slažu se u jednom-da Brkićeva izjava, koju je, kako je naveo, istaknuo na tribini Nova hrvatska migracija na kojoj je sudjelovao u Frankfurtu-nije slučajna.

Za Jutarnji list ovu izjavu komentirao je i dubrovački politolog Pero Maldini koji smatra da je u ovom trenutku koalicija HDZ-a i HNS-a stabilna te nema razloga za preslagivanje.

'Da je SDP stabilan, da Bernardić nije u ovakvoj situaciji, a da je situacija s HNS-om kao što je u prošlom mandatu bila s Mostom, onda bi se to moglo iščitati kao poziv na koaliciju ili puštanje balona', kazao je Maldini te dodao kako smatra da Brkićeva izjava ide u smjeru podrške novom stilu političkog komuniciranja koji na određeni način promiču Plenković i Vlada .

No, podsjeća Maldini, upravo je Brkić često znao biti predvodnik svađalačkog diskursa i isključivosti.

Popularni Članci