KONAČNO MALO SUNCA, ALI I NOVI PROBLEMI DHMZ upozorava na hladne valove, evo kad stižu u Dubrovnik

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović
Nakon kiše i snijega koji je padao proteklih dana, oborine bi tijekom današnjeg dana trebale prestati. Državni hidrometeorološkoi zavod izdao je "Upozorenje na hladnoću koja može djelovati na zdravlje", za razdoblje od 14. do 17. veljače. prema kojemu se u petak, u Dubrovniku, očekuju umjerene opasnosti.

U unutrašnjosti će biti umjereno i pretežno oblačno. Ponegdje se očekuje malo snijega, a uglavnom je od sredine dana mjestimice moguća susnježica pa i kiša, posebice na istoku. Na Jadranu većinom sunčano, povremeno s umjerenom naoblakom, a malo je kiše moguće samo mjestimice na otvorenome moru. Vjetar slab i umjeren sjeverni, u Slavoniji i Baranji sjeverozapadni i zapadni. Na Jadranu slaba i umjerena, na udare u drugome dijelu dana jaka, uglavnom podno Velebita i olujna bura. Samo još na jugu ujutro i prijepodne sjeverozapadnjak. Najviša dnevna temperatura između -1 i 4, na Jadranu od 6 do 11 °C, javlja Državni hidrometeorološki zavod.

S obzirom na današnje razvedravanje i nestanak naoblake, temperature će biti niže pa se sutra očekuje iznimno hladno jutro, javljaju HRT-ovi meteorolozi i dodaju da će se hladna jutra nastaviti i nakon sutrašnjeg, a pratit će ih i poledica pa je potreban dodatan oprez. I meteoalarm je za većinu unutrašnjosti izdao žuto upozorenje na iznimno niske temperature. Radi se o središnjem i sjevernom dijelu zemlje, Lici i Gorskom Kotaru.

DHMZ

Snijega bi danas moglo biti još u Slavoniji i Baranji, gdje će puhati slab do umjeren sjeverozapadnjak uz temperature od -1 do 3 stupnjeva. Slabog snijega bi danas još moglo biti u središnjem dijelu zemlje, no tamo se od sredine dana očekuju sunčana razdoblja. Najniža bi temperatura trebala biti od -3 do -1, a najviša od 2 do 4. U prvom dijelu dana će biti oblačno uz slab snijeg i u gorskom dijelu zemlje, a i tamo će se razvedriti u drugom dijelu dana. Temperature bi trebale biti oko nule. Djelomično sunčano će biti na sjevernom Jadranu, a podno Velebita se očekuje jaka bura s olujnim udarima. Sunčano, ali uz buru, bit će i u Dalmaciji, gdje će najniža temperatura biti od -2 do 3, a najviša dnevna od 5 do 10 stupnjeva. I na jugu zemlje očekuje se da će biti suho i sunčano.

Osim već najavljenih iznimno hladnih jutra idućih dana, bit će stabilnije i sunčanije, a nova se naoblaka očekuje tijekom vikenda. HRT-ovi meteorolozi najavljuju nešto magle u petak i subotu, posebice tijekom jutra. I za vikend će jutra biti hladnija od prethodnih dana, a temperature bi se mogle spustiti na minus 5, a u gorju i do -10 stupnjeva Celzijevih.

Popularni Članci