AFERA MAILOVI Martina Dalić podnijela ostavku: Ne želim biti uteg Vladi

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Stanzl/PIXSELL
Nakon jučerašnjeg i današnjeg razgovara Martina Dalić i ja odlučili smo da podnese ostavku na dužnost koju sam prihvatio, kazao je premijer Andrej Plenković na izvanrednoj konferenciji za medije koja je održana danas u 14 sati.

- Ona je u radu Vlade dala veliki doprinos - naznačio je Plenković napomenuvši što se događalo s Agrokorom.

- Izbjegli smo najgori scenarij, a to je stečaj Agrokora i to je bit i okolnost koju moramo imati na umu. U takvim okolnostima Dalić je konzultirala ljude koji su mogli pomoći sa svojim znanjem i iskustvom i to u kratkom roku što se nije moglo naći unutar uprave - kazao je Plenković dodavši kako bi kriza oko Agrokora mogla izazvati negativne posljednice za brojne zaposlene i njihove obitelji.

- Imenovanjem izvanrednog povjerenika u kratkom roku je dogovoren novi kredit i to je kupilo bitno vrijeme da se omogući pristup restrukturiranju na pravi način. U brzini aktivnosti, s današnjim odmakom - kada su zadržana radna mjesta, isplaćena obiteljska gospodarstva, kada je postignut okvir u ekonomskom smislu, i kada je Ustavni sud rekao da je zakon u skladu s Ustavom..., onda danas možemo reći da smo temelji cilj ostvarili - naznačio je premijer izrazivši zadovoljstvo, a dodao je kako mu je žao što nije bilo više vremena i transparentnosti.

- Ove sjene nam bacaju mrlju na uspješno napravljen posao. Žao mi je da potpredsjednica Vlade napušta Vladu jer je dala veliki doprinos. Cilj nam je rasvijetliti sve detalje koji su se dogodili i sve što ne bude dobro korigirat će se i rješavati. Kao premijer mogu reći da smo temelji cilj postigli - rekao je premijer zahvalivši se Martini Dalić koja je naznačila kako je u dogovoru s premijerom podnijela ostavku.

- Došlo je do toga da sam uteg vladajućoj većini, a ja to ne želim biti. Dobila sam politički zadatak naći rješenje oko Agrokora i to je bilo zadano političkim dogovorom HDZ-a i Mosta. Pronađeno je rješenje, a posebno je bilo važno da nema troška za porezne obveznike. Velika je sreća svih kritičara da ih nije zapao ovaj zadatak. Agrokor je pred nagodbom i očekujem da će to biti postignuto. Također, očekujem da će biti istraženo tko je objavio fragmente dopisivanja jer je to neovlašteno i kazneno je djelo. Nisam učinila ništa krivo, nemoralno i nezakonito, no percepcija, koja je najvažnija u politici, je takva kakva je i rezultirala je da koalicijski partneri iskazuju zbog mene nezadovoljstvo i zato dajem ostavku jer ne želim biti uteg - poručila je Dalić dodavši kako nije izazvala slom Agrokora, ali je učinila sve da prođe bez posljedica.

Zahvalila se premijeru na povjerenju na radu u protekle dvije godine te mu je poželjela puno uspjeha i hrabrosti.

Popularni Članci