Moguće naoblačenje, a za vikend ponovno stabilizacija vremena i temperature do 30 stupnjeva

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Grgo Jelavic/Pixsell
Sljedećih par dana obilježit će nestabilno vrijeme u Hrvatskoj, no prema trenutnim podacima, u Dubrovniku bi trebalo doći samo do laganog naoblačenja

Vremensku prognozu je za N1 izradila meteorologinja Tea Blažević.

"Umjereno do pretežno oblačno je u većini predjela Hrvatske, uslijed premještanja ciklone preko Jadrana. U nastavku srijede treba računati na mogućnost kiše i pljuskova, no uglavnom samo na području gorske Hrvatske i sjevernog Jadrana. U nastavku dana jačat će vjetar sjevernog smjera, sjeverac i sjeveroistočnjak, bura će na moru biti jaka i olujna, na snazi je najviši stupanj upozorenja putem sustava Meteoalarm Državnog hidrometeorološkog zavoda, za područje pod Velebitom. Mogući su udari vjetra i do 120 km na sat. U skladu s pritjecanjem hladnijeg zraka, temperature će danas biti niže.

Vjetrovito će biti još i tijekom četvrtka, osobito u prvom dijelu dana, kad će još biti i oblačnije, uz mogućnost za još malo kiše u gorskoj Hrvatskoj.

Kraj tjedna i vikend ponovno donose stabilizaciju vremena i sve toplije prilike, temperature će ponovno lokalno porasti do 30 stupnjeva.", stoji u prognozi Tee Blažević.

Valja naglasiti kako za područje naše županije nije upaljen meteoalarm te bi nas vremenske nepogode, uz malo naoblačenje, prema trenutnim podacima na DHMZ-u, trebale zaobići. 

Popularni Članci