NAJLJEPŠE PRIČE TAKSI VOZAČA 'Žao mi je što put nije trajao malo duže jer bih s takvim osobama mogao pričati danima'

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Eko taxi
Posao vozača taksija iziskuje kontakt s mnogo različitih ljudi od kojih su neki izuzetno ugodni koji ostaju u sjećanju do kraja života, do nekih malo manje ugodnih. Ovaj put izdvajamo neke od najljepših iskustava.

„Jednom sam vozio jednog starijeg čovjeka iz Brazila koji je putovao Hrvatskom, a ja sam ga vozio na povratni let na aerodrom. U vožnji mi je pričao što je sve u Hrvatskoj vidio, koja je mjesta posjetio. Na kraju vožnje je čak i zaplakao. Rekao je da ovakve ljude i zemlju nikada nije vidio i doživio. Njegove suze radosnice su i u meni potaknule osjećaj topline i sreće i još dugo dugo ću pamtiti njegove riječi koje su me zaista, evo i sada, ganule do suza. Lijepo je od nekoga tko živi tako daleko, na drugom kontinentu, čuti da je u Hrvatskoj doživio najljepše trenutke u životu i jedno od najljepših putovanja, i da će svima u Brazilu ispričati priču o našoj lijepoj Hrvatskoj.“ – S.M.

„Prošli tjedan stajao sam na stajalištu taksija, kad mi je u vozilo ušla jedna od natjecateljica iz poznatog pjevačkog showa. Žurilo joj se, rekla je da jako kasni na generalnu probu i da dam sve od sebe kako bismo barem malo ublažili kašnjenje. To što jako dobro poznajem cijeli grad pomoglo mi je da se sjetim korisnih prečaca i da moja stranka brzo i sigurno stigne na odredište. Izbjegli smo gužve i na kraju mi je zahvalila na profesionalnosti i ljubaznosti. Čak smo se i fotografirali za uspomenu. Ona to ne zna, ali ako čita, mogu joj reći da mi je zaista popravila dan svojim pričama i zanimljivim situacijama iz backstagea showa. Žao mi je što put nije trajao barem malo duže jer bih s takvim osobama mogao pričati danima. Osobe poput dame koju sam nedavno vozio najbolji su dio ovog posla i susreti s njima itekako ublažavaju količinu stresa.“ – D.P.

„U vozilo mi je ušla grupa stranaca. Mislio sam da se radi o još jednoj uobičajenoj vožnji u kojoj će mi turisti reći da kasne na let, uzeti mobitele, tablete ili laptope u ruke i ne progovoriti više nijednu riječ zbog uživljenosti u slanje poruka, mailova i beskonačnog scrollanja po društvenim mrežama. No, ne znam ni sam kako, ali odmah smo počeli pričati o tome odakle stižu, kamo idu i zašto su uopće u Hrvatskoj. Ispostavilo se da se radi o profesorima iz Švicarske koji su u Hrvatskoj bili na akademskoj razmjeni i to baš u Ravnoj Gori, odakle mi je mama. Ispričali su mi da su oduševljeni Hrvatskom i malom mjestu u kojem su proveli nekoliko mjeseci te da su uspjeli istražiti i okolicu te malo i proputovati po Hrvatskoj, iako ovdje nisu došli na odmor.

Od svih mnogobrojnih taksija koji čekaju na željezničkom kolodvoru, oni su ušli baš u moj... Koliko se toga moralo savršeno poklopiti da se mi sretnemo! Osim što nam je svima vožnja proletjela u trenu, do zračne luke smo se već sprijateljili i razmijenili brojeve telefona, a ja sam ih pozvao ovo ljeto na Cres. Obećali su da će doći.“ – M.P.

I zato, naručite i vi svoj Eko taxi na 020 432 432 ili putem Eko taxi aplikacije jer tko zna, možda baš vi postanete dio neke lijepe priče. S druge strane, zašto ne biste bili s druge strane, sa strane vozača koji će uvijek imati lijepu priču za podijeliti s drugima. 

Više informacija o mogućnostima zapošljavanja možete saznati na www.ekotaxi.hr/posao.

Popularni Članci