Nikica Gabrić ponosan je na svoje korijene: 'Uspio sam uz mnogo rada, želje i odricanja'

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: hrt
U sinoćnjemu izdanju emisije U svom filmu Hrvatske radiotelevizije (HRT) gostovao je vlasnik prve privatne sveučilišne klinike, koja je ujedno i jedina hrvatska međunarodna poliklinika s osam podružnica u široj regiji, Nikica Gabrić.

Ovih je dana proslavio dvadesetu obljetnicu otvaranja privatne oftalmološke prakse, a kaže da je jedini recept koji priznaje mnogo rada i želje, ali i odricanja.

- Nakon deset tisuća sati u nekome poslu postaješ vrhunski stručnjak, no u hrvatskim je uvjetima bilo mnogo izazova - istaknuo je Nikica Gabrić i prisjetio se doba kada je iz maloga Metkovića 1979. godine došao u Zagreb studirati medicinu i kada je imao kompleks provincijalca. Ubrzo je postao jedan od najboljih studenata i brzo se nametnuo.

- Nisam imao bogate roditelje, nisam se bogato udao i nisam imao background. Radio sam sve uz pomoć svojih učitelja koji su mi pomogli - kazao je Gabrić prisjetivši se poslovnih početaka kada je počeo raditi u državnoj bolnici koji je zamijenio poduzetništvom.

- Imao sam 40 godina kada sam se odlučio na to. Shvatio sam da je najvrjednije ono što čovjek nosi pamet i energija. Profesor Paladino i njegov uspjeh i stručnost su mi pomogli da shvatim kako u sustavu postoje ljudi koji su bolji, srednji i lošiji, a ja sam znao da treba slijediti primjer izvrsnosti - rekao je Gabrić koji je istaknuo kako mu je najvažnija bila želja da sam vlada situacijom i da ne mora razmišljati je li politički podoban ili ne, što mu je nekoliko puta određivalo tijek karijere. Pitanje zdravlja ljudi, smatra Nikica Gabrić, je pitanje cijele Hrvatske.

- HDZ, SDP i drugi partneri trebaju napraviti program što je dobro za idućih osam godina neovisno tko je na vlasti. Mirovinska reforma i pitanje obrazovanja ima problema i takva situacija traži da vodeći subjekti u društvu sjednu. Ne mogu vjerovati da je ego toliko dominantan nad razumom - mišljenja je doktor Gabrić.

U razgovoru s urednicom i voditeljicom emisije Tončicom Čeljuskom Nikica Gabrić je istaknuo da je svoj poslovni sustav izgradio zaduživši se više od 20 milijuna eura, a najveći je strah osjetio kada mu je banka nekoliko godina zbog dijela kredita u švicarskim francima bila za vratom. Sada je to iza njega, posao širi na države u regiji, a perspektivu vidi i u Europi. Gabrićeva je velika strast proučavanje svemira i njegovih tajna, a odličan je i motivacijski govornik kojega redovito pozivaju na razne događaje da potakne i nadahnjuje ljude.

Cijeli razgovor pogledaje ovdje.

Popularni Članci