NOVE MJERE VLADE Je li Vam poslodavac isplatio nagradu za novorođenče?

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Olja Ljubišić
Ministar financija Zdravko Marić predstavio je novu demografsku mjeru kojom se neoporezivi iznos naknade za novorođenče s 3362 kune podiže na 10 tisuća kuna. Međutim, Ministarstvo financija nema podatke o tome koliko tvrtki uopće isplaćuje takvu naknadu.

Ministarstvo financija, Porezna uprava u svojim evidencijama raspolaže s podacima o ukupnim neoporezivim isplatama vezanim za novorođenčad (doplatak za djecu, novčani primici i potpore za opremu novorođenog djeteta te primici po osnovi potpora za novorođenče) te nije moguće izdvojiti podatke samo po osnovi potpora za novorođenčad.

Prema zbirnim podacima u 2018. godini 810 isplatitelja iskazalo je ukupne neoporezive isplate primitaka vezane za novorođenčad (doplatak za djecu, novčani primici i potpore za opremu novorođenog djeteta te primici po osnovi potpora za novorođenče) u iznosu od 1.328.020.525,21 kuna", stoji u odgovoru Ministarstva financija na Indexov upit.

Ministar Marić ističe kako je to "stanoviti doprinos Vlade RH demografskoj obnovi jer se neoporezivi iznos nagrade za novorođenče diže s 3362 kune na 10.000 kuna", a mediji su se raspisali o ovoj, kako su je predstavili, pozitivnoj demografskoj mjeri koja je jučer stupila na snagu.

Međutim, ova se mjera i dosad tek rijetko isplaćivala, odnosno isplaćivali su je samo gradovi i općine, rekla je za Index Daniela Drandić iz udruge Roditelji u akciji (RODA)

"Nemamo nikakve informacije o tome koliko firmi daje uopće naknadu za rođenje djece u Hrvatskoj. Čuli smo samo za par firmi koje su to isplaćivale tako da ne znamo kakva će biti učinkovitost ove mjere", smatra Drandić.

S druge strane, postoji daleko veći problem koji bi, kaže, država trebala početi rješavati.

"Najveći problem koji žene imaju je diskriminacija na radnom mjestu, trebalo bi uvesti neku mjeru kojom se žene ne bi diskriminiralo na poslu kad zatrudne, i to ne samo njih već i roditelje s malom djecom koji su također diskriminirani. Ova mjera zasigurno neće povećati broj tvrtki koje bi isplaćivale takvu nagradu. Iz naših istraživanja koja smo proveli s Pravobraniteljicom za ravnopravnost spolova, vidljivo je da se trudnicama ne produžuju ugovori na poslu ili su na neki drugi način diskriminirane samo zato što su trudne. To je problem koji država treba riješiti, a koji je kompleksan", rekla je za Index Daniela Drandić.

Popularni Članci