OKO 20 TISUĆA LJUDI Dubrovački profesori na velikom prosvjedu u Zagrebu (FOTO/VIDEO)

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: , Nikica Anić
Pod geslom "Hrvatska mora bolje" u Zagrebu se održava prosvjed učitelja i drugih građana. Njihov zahtjev je da se zaposlenima u obrazovanju povećaju koeficijenti složenosti poslova za 6,11 posto. 

A u Zagrebu su i brojni dubrovački profesori. Fotografije s prosvjeda objavili su neki od njih na svojem Facebooku, a mi vam donosimo dio fotografija.

Inače, prosvjed je prosvjed započeo pjesmom "Gaudeamus igitur", okupljenima se obratila predsjednica Sindikata hrvatskih učitelja Sanja Šprem poručivši da ovo više nije štrajk za 6,11 posto veće koeficijente već pokret za bolje obrazovanje i njegov status.

"Štrajk je rezultat dugogodišnjeg nezadovoljstva materijalnim i društvenim statusom, nepoštivanja naše struke, ovaj štrajk je borba za status obrazovanja i naš položaj u njemu. Obrazovanje je permanentno zapostavljeno", ustvrdila je Šprem, prenosi Index.hr.

"Svi vi ovdje okupljeni došli ste reći 'dosta', 'dosta' marginaliziranju obrazovanja, 'dosta' ignoriranju dijaloga, 'dosta' krivoj politici, 'dosta' podcjenjivanju vlastitih građana, 'dosta' uništavanju budućnosti našoj djeci. Dižemo glas za bolju Hrvatsku! Danas smo došli jasno i glasno reći da ne čekamo tramvaj, nego Hrvatsku kakvu zaslužujemo, kakvu zaslužuju svi naši građani", rekla je Šprem podržana skandiranjem okupljenih: "Dosta, dosta, dosta..."

V.S.

Popularni Članci