OPASNO JE, A I BIT ĆETE KAŽNJENI Možda niste znali, ali ovo ne smijete raditi na benzinskim postajama

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: IB
Točila sam gorivo u automobil na Ininoj benzinskoj postaji i pritom razgovarala na mobitel. Ubrzo se pojavio djelatnik koji me upozorio da odmah završim razgovor i sklonim mobitel jer je telefoniranje na benzinskoj postaji strogo zabranjeno i može biti vrlo opasno. Ipak, ne vidim kako moje telefoniranje može ugroziti sigurnost na benzinskoj, požalila se 24sata.hr jedna čitateljica.

Na nekoliko benzinskih postaja u Zagrebu ekipa 24sata.hr je upitala je li to doista točno. Otkrili su da su sigurnosne mjere stroge, no većina korisnika nije svjesna što je sve zabranjeno. Podrazumijeva se da je na benzinskoj zabranjeno pušenje i prinošenje otvorenog plamena, no malo tko primjećuje zabranu telefoniranja.

Na upit zašto je na benzinskim postajama zabranjeno telefoniranje iz korporativnih komunikacija Ine potvrdili su da je uporaba svih uređaja koji mogu iskriti, poput mobitela i drugih elektroničkih uređaja, doista strogo zabranjena. Naime, da dođe do zapaljenja para benzina, dovoljna je samo jedna iskra, a do nje može lako doći padne li vam telefon na pod. Također, baterije telefona jako su osjetljive i mogu se zapaliti ako se malo oštete. Isto vrijedi i za sve druge elektroničke uređaje, pišu 24sata.hr

Popularni Članci