POČINJE SUĐENJE Mamić optužio Dubrovčanina zbog korupcije!

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: STR-2222/PIXSELL
Počinje ročište pred Sudom Bosne i Hercegovine na kojemu će se razmatrati zahtjev hrvatskog ministarstva pravosuđa za izručenje bivšeg Dinamova čelnika Zdravka Mamića.

Ročište će se održati pred sucem Mirsadom Strikom, stoji na mrežnim stranicama suda, piše Jutarnji.hr.

"Mogu potvrditi autentičnost izjave mog odvjetnika. No, o imenima bih nekom drugom prilikom. Sigurno ću u datom trenutku izvući najjače oružje. Ono što mogu reći jest da je korumpiran Đuro Sessa, sudac koji je predsjednik Vrhovnog suda. Poručujem mu da je korumpiran", rekao je Mamić uoči ročišta komentirajući izjave svog odvjetnika Veljka Miljevića.

"On je jedan nepošten, pokvaren sudac, a kad se stvore uvjeti za to ja ću to bez problema dokazati. Spreman sam da se zajedno podvrgnemo detektoru laži. Toliko je bezobrazan i drzak da jednog uglednog odvjetnika poput Miljevića prijavljuje odvjetničkoj komori", rekao je Mamić listajući Jutarnji i citirajući izjavu Đure Sesse pred Sudom BiH.

“Zdravko Mamić je na press konferenciji koju je prvo sazvao, a onda otkazao htio imenovati suce za koje on zna da su korumpirani i da primaju određena sredstva za ono za što ne bi smjeli primati. Htio je imenovati 6 sudaca za koje je odlučio ukazati da su korumpirani”, izjavio je Mamićev odvjetnik Veljko Miljević u nedjelju navečer.

Podsjetimo, predsjednik Vrhovnog suda Đuro Sessa za Jutarnji je komentirajući Miljevićeve navode izjavio kako se boji da je na djelu 'nastavak besprizorne zloupotrebe medijskog prostora radi ostvarenja bolje pozicije u kaznenom postupku s daljnjim potkopavanjem sudbene vlasti i stvaranjem negativnog dojma o pravosuđu u cjelini'

"Pristrani bombastični istupi procesnih sudionika, u ovom slučaju branitelja, ne pridonose vjerodostojnosti pravosuđa niti pravičnosti postupka, pa će u ovom konkretnom slučaju biti zanimljivo hoće li se oglasiti i nešto poduzeti Odvjetnička komora. Osim toga, nije naodmet podsjetiti da je svatko dužan prijaviti postojanje osnovane sumnje da je počinjeno kazneno djelo koje se goni po službenoj dužnosti, a ne čekati da ga tijela kaznenog progona pozovu da podnese prijavu", rekao je Sessa.

Više pročitajte OVDJE.

Popularni Članci