POTPIŠITE JE I VI! Više od 16 tisuća ljudi potpisalo je peticiju kojom se traži nastavak potrage za kapetanom Miškićem

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: bourbonoffshore.com
Prijatelji šibenskog kapetana Dina Miškića, koji je bio na potonulom brodu Bourbon Rhode, pokrenuli su peticiju za nastavak akcije potrage i spašavanja. Do trenutka pisanja ovog teksta potpisalo ju je više od 16.000 ljudi!

U pozivu na peticiju stoji:

„Kompanija Bourbon je službeno objavila da će se od 4. listopada operacije traganja i spašavanja za sedam nestalih mornara odvijati samo plovilima u zoni zaštite brodova; što znači da je službena operacija traganja i spašavanja pri kraju. Znate da je Bourbon Rhode, u kojem je bilo 14 članova posade, bio u lošem stanju.

 Sve podatke o Bourbonu kao kompaniji i sve informacije poput stanja broda i stanja opreme na brodu pošaljite na mail: bourbonrhode.rescue@gmail.com ili administratorima ove grupe. Hvala vam!“

"Molimo da potpišete peticiju za nastavak potrage za našim kapetanom Miškićem i članovima posade, koju tvrtka Bourbon želi obustaviti", poručuju Šibenčani Maja Šulje, Sebastian Latocha, Đurđa Vrljević Šarić, Štrkalj Milica i Anita Perkov Kalebota.

Peticiju možete potpisati OVDJE.

 Podsjetimo, francuske vlasti objavile su da se obustavlja potraga za sedam članova posade broda "Bourbon Rhode", među kojima je i kapetan Dino Miškić. Brod je potonuo 26. rujna na Atlantiku, oko 2000 kilometara od najbližeg kopna, francuskog otoka Martiniquea. Na brodu je bilo 14 članova posade, a potraga za nestalima je potrajala tjedan dana i rezultirala je pronalaskom trojice članova posade koji su preživjeli nesreću te četvorice poginulih.

Obitelj Miškić u subotu je, nakon šokantne vijesti o obustavi potrage, uputila apel premijeru, predsjednici i cijeloj hrvatskoj Vladi da im pomognu da se potraga za nestalima nastavi.

 "Apeliramo na premijera, predsjednicu i cijelu Vladu Republike Hrvatske da nam pomognu u borbi za nadu i za pronalazak prave istine o nesreći koja je uništila život 14 obitelji. Molimo da u ovoj mučnoj situaciji iskoristite sav svoj utjecaj kako bi se potraga nastavila do pronalaska tri splavi. Molimo vas da kao predstavnici vlasti učinite sve što je u vašoj moći da se dozna cijela istina i da se takva tragedija više nikada ne ponovi u obitelji niti jednog hrvatskog pomorca", ističe se u pismu obitelj Miškić.

Odluka o prestanku potrage donesena je jer postoji vrlo mala vjerojatnost da bi daljnja potraga urodila plodom, s obzirom na okolnosti potonuća broda i na činjenicu da je pretraženo tako veliko područje. Međutim, svim trgovačkim brodovima koji prolaze kroz to područje dane su upute da pažljivo motre i dojave nadležnim institucijama svaku moguću korisnu informaciju, naveli su u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova.

Popularni Članci