PRED NAMA SU KLJUČNI SATI Traje potraga za kapetanom Miškićem, oglasio se Bourbon

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: facebook
Moćni brod Alp Striker kruži u dijelu Atlantika u kojem su u noći s nedjelje na ponedjeljak uočene dvije signalne rakete koje se povezuje s nestankom hrvatskog kapetana Dine Miškića i još šest pomoraca nakon potonuća Bourbon Rhodea.

Bourbon, vlasnik broda Bourbon Rhode, koji je za potragu unajmio brod Alp Striker, večeras se oglasio priopćenjem u kojem su opisali traganje za nestalom posadom potonulog broda Bourbon Rhode.

Poručili su kako su u potragu uključeni i dronovi, no da zasad nema rezultata.

Bourbon: Zasad nema rezultata, uključeni su i dronovi

“Nakon izvješća dvojice pomoraca koji su u noći s nedjelje na ponedjeljak bili na brodu Alp Striker o signalnim raketama koje su protumačili kao znak za nevolju, brod je odmah, u koordinaciji s kriznim stožerom CROSS Antili-Gvajane, postavio kurs za to područje. CROSS je pozvao 3 dodatna trgovačka plovila da promijene kurs i upute se na područje za koje se prijavljuje da je izvor signala. Također je zračnu potporu dobio od američkih vlasti zrakoplovom Hercules C-130.

Pretražne operacije pod vodstvom Alp Strikera, u koje su uključene bespilotne letjelice, kao i operacije koje su izvela tri druga plovila te prelet američkog zrakoplova Hercules C-130, u ovoj fazi nisu dali rezultata.

Krizni stožeri provode svoje akcije i Bourbonovi timovi svakodnevno pružaju podršku članovima posada Bourbon Rhodea”, poručili su iz kompanije.

Prikupljeno gotovo 35 tisuća eura za potragu

Ranije danas prijatelji i obitelj nestalog kapetana, koji su pokrenuli kampanju za prikupljanje novca, poručili su kako kompaniji daju još nekoliko sati da pronađe kapetana i pomorce, a da će, ako to ne uspije, prikupljenim novcem sutra unajmiti avion i uključiti se u potragu.

U kampanji je zasad prikupljeno gotovo 35 tisuća eura. Novac za potragu možete donirati ovdje.

Kapetanovi prijatelji: Ako ih ne pronađu, sutra dižemo avion

"Ako danas budu pronađeni, sav novac koji je prikupljen u Go Get Funding kampanji proslijedit ćemo obiteljima smrtno nastradalih pomoraca. Ukoliko ih ne pronađu danas, mi ćemo unajmiti zrakoplov za potragu. U tu svrhu kontaktirali smo nekoliko kompanija za zrakoplove, čekamo neke ponude, među njima konkretno jedne iz Houstona. Dosta je bilo, tri dana su nam uzeli i dajemo im još par sati. Ako ih ne pronađu - mi idemo", ispričala je za Morski.hr Đurđa Vrljević Šarić u ime ekipe koja se organizirala za pomoć obitelji nestale posade.

Kompanija Bourbon danas je supruzi nestalog šibenskog kapetana Marijani Mikšić javila da su signalne rakete uočene u noći s nedjelje na ponedjeljak na području potrage za Dinom i još šest članova posade.

Prijateljica: Idemo po njega

"Mi smo Dinov krizni stožer, zapravo mala ekipa velikog srca i ne možemo odustati od svog čovika. Idemo po njega, pa taman u veliki ocean. Imamo snage, ne odustajemo, iščekujemo u svakom trenutku dobre vijesti. Pokrenuli smo državu i svijet i idemo do Dina, on nas čeka", kazala je Maja Sulje, prijateljica obitelji Dina Miškića, prenosi HRT.

Kolinda: Uključili su se i Amerikanci

Predsjednica je kazala kako se nastavlja potraga za pomorcima potonulog broda Bourbon Rhode.

"Prema mojim informacija, nije tu uključena samo Francuska, nego i neke druge države koje nam pomažu, traži se i preko satelita i preko dronova i slično, između ostaloga i SAD", izjavila je Grabar-Kitarović.

Popularni Članci