OSUMNJIČEN ZBOG TRAGEDIJE U PLATU Priveden i Željko Starman iz vrha HEP-a, ne osjeća se krivim

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: I.B.
Nakon što je Nikola Rukavina danas priveden na ispitivanje u Županijski sud u Dubrovniku, poslijepodne je priveden i Željko Starman koji je također bio visokopozicionirani u HEP Proizvodnja. 

Starman je kao i Rukavina osumnjičen zbog utvrđivanja činjenica koje su se dogodile u tragediji koja je izbila u zgradi HE Dubrovnik  u Platu gdje su stradala trojica radnika. Naime, obojici se kao direktorima na odgovornost stavljaju dva kaznena djela, a to je ugrožavanje sigurnosti i nesavjesno izvođenje građevinskih radova što bi trebali biti temelji optužnice.

Gordan Pregelj, odvjetnik Željka Starmana, danas je kazao kako će se njegov klijent braniti aktivno te iskazati žaljenje obiteljima stradalih. Prema riječima odvjetnika, on se ne osjeća krivim niti odgovornim kako su izvođeni radovi. Sudac istrage danas će donijeti odluku hoće li se njih dvojica braniti sa slobode ili će ostati u pritvoru.

- Gospodin Starman odgovarao je na postavljena pitanja, a daljnji koraci su na Županijskom državnom odvjetništvu i sukladno tome vidjet ćemo što će biti odlučeno - kazao je odvjetnik Pregelj pojasnivši kako je HEP Proizvodnja velika jedinica koja ima oko dvije tisuće zaposlenih.

- U pripremi ugovora popis je dugačak i u njemu sudjeluje puno ljudi. Moj klijent kao odgovorna osoba potpisivao je ugovore, a stručne osobe su donosile ugovore. Revitalizacija HE Dubrovnik je počela 2011. godine, a moj branjenik je tu od 2017. godine - kazao je odvjetnik dodavši kako je Starman potresen zbog tragedije koja je zadesila obitelji stradalih.

- On ima 63 godine i nikad nije bio u sukobu sa zakonom i sve što ima veze s kršenjem zakona teško mu pada a kamoli ovo - dodao je odvjetnik Gordan Pregelj koji brani bivšeg direktora HEP Proizvodnje Željka Starmana.

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska započela je s realizacijom višemjesečnog kriminalističkog istraživanja vezano uz nesreću u Hidroelektrani Plat u čijoj je završnici veći broj osoba u Zagrebu, Splitu i Dubrovniku dovedeno u policijske prostorije te je u tijeku njihovo ispitivanje u svojstvu osumnjičenika. Istraživanje nad osumnjičenicima provodi se u suradnji s nadležnim državnim odvjetništvom u Dubrovniku. 

Podsjetimo, u nesreću u Platu stradala su tri radnika. Požar je izbio na postrojenju prilikom čega su ostali zatočeni u Hidroelektrani te su skočili u kanal i utopili se. Istraga u ovom slučaju pokazala je kako su bile sporne plastične ploče koje su planule.

TRAGEDIJA U PLATU Član uprave HEP-a Nikola Rukavina priveden na ispitivanje, kazao kako se ne osjeća krivim (FOTO/VIDEO)

Popularni Članci