OKONČANO KRITIČNO RAZDOBLJE Završeni radovi na uzletno-sletnoj stazi u Zračnoj luci Dubrovnik

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Zračna luka Dubrovnik
Zračna luka Dubrovnik izvijestila je da je Faza II. izvedenih radova na uzletno-sletnoj stazi okončana 9. prosinca 2018. godine u skladu s ranije objavljenim dinamičkim planom izvođenja radova što ukazuje kako su u potpunosti su ispoštovani rokovi.

Od ponedjeljka u 6.00 sati po lokalnom vremenu uzletno-sletna staza je puštena u promet u dužini od 2099 metara za slijetanje i polijetanje. Sukladno navedenom svi najavljeni i planirani letovi prema zimskom redu letenja su u mogućnosti prometovati prema i iz Zračne luke Dubrovnik bez ograničenja.

Osim toga, Zračna luka Dubrovnik implementirala je proceduru za preciznu prostornu navigaciju (RNAV) koja omogućuje precizno slijetanje zrakoplova iz oba smjera uzletno-sletno staze i danju i noću. Procedura se temelji na primjeni globalnog navigacijskog satelitskog sustava (GNSS-Global Navigation Satelite System) te zahtjeva adekvatnu tehnološku opremljenost zrakoplova za primjenu ove procedure.

Završetkom radova Faze l. i Faze II. okončano je kritično razdoblje rekonstrukcije uzletno-sletne staze, pa se za buduće razdoblje očekuje da će se najavljeni promet odvijati bez poteškoća.

Radovi Faze III. se nastavljaju i očekuje se da će biti završeni polovicom ožujka 2019. godine kada će u potpunosti rekonstruirana uzletno-sletna staza biti u uporabi u punoj dužini.

Popularni Članci