Pronađena su tijela još dvojice članova posade potonulog Bourbon Rhodea

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: bourbonoffshore.com
Bourbon Offshore je danas objavio kako su sinoć u moru pronađena tijela još dvojice članova posade s broda Bourbon Rhodeu koji je potponuo prošloga tjedna. Do sada su spašena tri od 14 članova posade, a pronađena su tri tijela. Za osmoricom pomoraca još uvijek se traga.

Kompanija je u potpunosti je spremna biti uz obitelji mornara u ovim teškim trenucima, priopćili su u utorak, piše N1.

Njihova je tijela izvukla posada tankera koji se priključio potrazi, a potom su prebačena na brod francuske mornarice Ventosa. Identiteti pronađenih pomoraca nisu objavljeni.

Prema priopćenju kompanije, istrage koje provode francuske vlasti u suradnji s SAD-om dio su iznimnih mjera koje su posljednjih dana intenzivirane. Od 26. rujna, kada su opreacije počele, u tom području mobilizirano je deset komercijalnih plovila. Falcon 50 i francuska mornarica obavlja svakodnevna prelijetanja uzt podršku zrakoplova C 130 Hercules američke obalne straže. Mornarnička fregata, koju prati njen helikopter Panther, iz centra sustava koordinira mrežu od gotovo 40 područja potrage.

“U ime svih zaposlenika Bourbona, želim odati počast poginulim mornarima. Naše misli i molitve su uz njihove obitelji koje oplakuju ovaj dramatični događaj. Stojimo u solidarnosti s njima i jamčimo im našu podršku. Operacije se nastavljaju I na današnji, šesti dan, s dosad nezabilježenom pomorskom mobilizacijom. Želim izraziti zahvalnost svim timovima potrage, kao I volonterima,” rekao je direktor Bourbon korporacije Gaël Bodénès.

Bourbon je, podsjetimo, u ponedjeljak potvrdio smrt jednog od članova posade Bourbon Rhodea.

Podsjetimo, tegljač Bourbon Rhode koji je bio na putu za Gvajanu, našao se na putu uragana Lorenzo. Počeo je primati more u četvrtak, da bi u kasnijim poslijepodnevnim satima subote potonuo. U nedjelju je pronađena splav s troje preživjelih.

Navedeni tegljač dugačak je 60 metara s gazom od 6,5 metara, izgrađen je 2006. godine i dizajniran za pomoć na terminalima te kao pomoć pri operacijama vezanim za izlijevanje nafte.

Obitelj hrvatskog kapetana ne želi ništa komentirati i davati izjave za medije te sve mole za razumijevanje.

Popularni Članci