Pupovac o sastavljanju Vlade: Manjine idu jedinstveno, ne dopuštamo da nas se cijepa na podobne i nepodobne

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: HTV/HRT
Imali smo sastanak svih izabranih zastupnika nacionalnih manjina. Dogovor je da idemo jedinstveno i da ne dopuštamo da nas se cijepa na podobne i nepodobne, rekao je Milorad Pupovac, komentirajući pregovore o sastavljanju nove Vlade. 

Milorad Pupovac danas je gostovao u HRT-ovoj emisiji Nedjeljom u 2.

Odgovarajući na pitanje je li u zemlji trenutno politička kriza, kazao je kako ne misli da je to slučaj.

- Mislimo da nije. Nije ni blizu tome, ali da bi se govorilo o tome da je zemlja u dubokoj krizi, krizi morala, ekonomskoj krizi, socijalnoj krizi - to nije tako. Ima razloga za nezadovoljstvo u različitim sektorima i sigurno da za to svi trebamo imati sluha, rekao je.

- Nije riječ o teškoćama koje traže revoluciju i vrstu pokreta koji bi trebao spašavati institucije i ljude koji u njima rade, kazao je.

Dodao je kako bi trebalo raditi na profesionalnosti, efikasnosti, slobodi i funkcionalnosti institucija.

Komentirao je i izjave Andreja Plenkovića o manjinama i razgovorima s DP-om, koji uvjetuje da se Vlada formira bez mandata srpske manjine.

- Premijer u tehničkom mandatu ili Vlada, naravno obavlja sve ono što je po Ustavu i po zakonu dužnost i obaveza. Što se tiče naših razgovora, mi smo imali sastanak svih izabranih zastupnika nacionalnih manjina. Mi smo, u skladu s dogovorom koji smo postigli, a prvo je da idemo jedinstveno i zajedno u sve razgovore koje možemo očekivati i na koje nas se može pozvati. Drugo je da se držimo zajedno i da ne dopuštamo da nas se cijepa i da se uvjetuje tko je podoban, a tko nije podoban, naglasio je.

- Treće što smo dogovorili je da odemo na razgovor s našim partnerima s kojima smo osam godina, na ovaj ili onaj način činili većinu, i otišli smo na taj razgovor. Prošao je dobro, dodao je.

Popularni Članci