Rebić mogao bi za 'lezbe' platiti čak 30 tisuća kuna

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: www.politikaplus.com
Nakon što je za Slobodnu Dalmaciju izjavio: “Pederi i lezbe upropastit će Hrvatsku”, katolički teolog dr. Adalbert Rebić, bio je na obavijesnom razgovoru. Naime, zbog svoju bi nepromišljenost mogao platiti pet do trideset tisuća kuna, donosi Slobodna Dalmacija.

Navedena izjava ne potpada pod kazneni progon već se može prekršajno goniti. U slučajevima kada se smatra da je djelo počinjeno, policija podnosi optužni prijedlog prekršajnom sudu. Ako su sve okolnosti jasne i počinitelj poznat, nema potrebe za obavljanjem razgovora. U slučaju bilo kakvih sumnji, osoba za koju se pretpostavlja da je počinila prekršaj, poziva se na razgovor.

Povreda dostojanstva

U Zakonu o suzbijanju diskriminacije stoji: Tko s ciljem prouzročenja straha drugome ili stvaranja neprijateljskog, ponižavajućeg ili uvredljivog okruženja na temelju razlike u rasi, etničkoj pripadnosti, boji kože, spolu, jeziku, vjeri (...) povrijedi njegovo dostojanstvo, kaznit će se od 5 do 30 tisuća kuna.

Vrijedi spomenuti da je Rebić u prošlosti već demantirao vlastite riječi nakon što je suočen s posljedicama. Naime, nakon “gay parade“ u Splitu u lipnju 2011. komentirao je kako su “sudionici povorke dobili što su zaslužili”. Po objavi spomenutog, Rebić je kazao kako to nije rekao. Spomenimo samo da je tom prilikom istaknuo, relativizirajući nasilje, i kako je: “Bacanje kamenja izraz nekulture, ali izraz nekulture je i homoseksualizam”.

Rebić se oglasio i o zdravstvenom odgoju: “Ako pratite ankete koje idu uživo preko TV-a i radija, uvidjet ćete da je više od 80 posto građana protiv seksualnog odgoja. Više je stvarno besmisleno upozoravati na to da se i Hrvatsku pokušava uklopiti u globalnu urotu pedera, homoseksualaca, lezbi i drugih osoba devijantnoga seksualnog ponašanja.“

 ‘Pamflet protiv Crkve’

“Pa pogledajte gdje je takva seksualna politika dovela Ameriku, tamo je sve više djevojčica trudno i sve je više abortusa. Usto, takvom moralnom politikom mali narodi su osuđeni na propast. Propast nam svima slijedi ako dopustimo da se i Hrvatskoj to dogodi, premda mi se čini kako ćemo se teško oduprijeti toj pederskoj uroti. Pa pogledajte samo o čemu govori film “Svećenikova djeca”, pa to je komunistički pamflet protiv Katoličke crkve! To je dio globalnog pokreta devijantnih seksualnih manjina protiv većine i jako sam tužan i žalostan zbog toga i svega što se događa u Hrvatskoj i svijetu”, kazao je Rebić novinaru Slobodne Dalmacije.

Izvor: Slobodna Dalmacija

Popularni Članci