ŠTO SE DOGAĐA S POŠTOM? Dubrovčaninu rekli da je preuzeo pakete i potpisao, a pošiljku nije ni vidio

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović
Kupovina putem interneta sve je popularnija, no česte su pritužbe korisnika dostavnih službi koji kompliciraju transport pošiljki.

Jedan takav primjer i loše iskustvo nedavno se dogodilo Dubrovkinji koja je za naš portal odlučila ispričati slučaj s Hrvatskom poštom s ciljem da potakne odgovornije poslovanje ove državne tvrtke.

- Moj otac je dva puta išao po paket u poštu da preuzme pošiljku koju je naručio i oba puta su mu rekli da je potpisao i preuzeo predmete koje je naručio, a on niti je potpisao niti preuzeo. Uopće ih nije vidio! Uglavnom, kako smo ih „stisnuli“, svakodnevno išli i žalili se, nakon petnaest dana došao je poštar i donio pakete i rekao da ih je slučajno zaboravio u motoru -  govori Dubrovkinja razočarana neprofesionalnošću Hrvatske pošte.

Ona je za Dubrovački dnevnik odlučila ispričati svoje iskustvo koje se na svu sreću na kraju dobro završilo, ali smatra kako se o takvom bezobzirnom ponašanju treba više govoriti

- Došla je poruka od osobe od koje je naručena roba da je to stiglo o Dubrovnik i on je sam pošao, ali su mu u Pošti rekli kako je tu njegovo potpis te je pošiljka preuzeta. Čudno je bilo da ga uopće nisu obavijestili i dostavili mu žuti papirić kako to obično ide. Kada je pogledao potpis, uopće nije bio njegov već nešto parafirano i nisu tražili osobnu iskaznicu ili neku provjeru. Kada je prvi put otišao i žalio se rekli su mu da ne mogu ništa, ali drugi put su se malo stavili jer smo inzistirali. Evo nakon 15 dana sve se riješilo dobro, ali ovo je izuzetno loš primjer poslovanja – kazala je ona dodavši kako se na kraju sve svodi da je najbolje naručivati putem pouzeća, no smatra kako to nije rješenje već Hrvatska pošta mora raditi profesionalnije i odgovornije.

Popularni Članci