STOPIRAN PROJEKT? Pelješki most na čekanju nakon poteza nepoznate tvrtke bez prihoda, reagirao i župan Dobroslavić

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Nažalost, točna je informacija kako je jedna tvrtka bez zaposlenih i osnovana s deset kuna temeljnog kapitala podnijela žalbu na natječajnu dokumentaciju za nadzor nad izgradnjom Pelješkog mosta, reagirao je župan Nikola Dobroslavić na nedavno objavljenu informaciju u nacionalnim medijima o tome da je zbog žalbe tvrtke Lipov Gaj zaustavljen izbor tvrtke za nadzor nad radovima na projektu Pelješkog mosta, a time i cijeli projekt.

"Nažalost takva žalba ponešto odugovlači natječajni postupak za izbor nadzora nad izgradnjom, a premda je apsurdno da tvrtka s takvim referencama uopće može utjecati na natječajni postupak, po sadašnjim propisima i to je moguće.

Naglašavamo, međutim, da to ne zaustavlja projekt jer je natječaj za izvođenje radova završen i predstoji izbor izvođača, a do sklapanja ugovora zasigurno je moguće izabrati tvrtku koja će radove i nadzirati.

Očekujemo da sve mjerodavne institucije maksimalno ubrzaju postupak za dobivanje izvođača radova i nadzora na ovom prevažnom projektu za Dubrovačko-neretvansku županiju, ali i najvažnijem strateškom hrvatskom projektu. To je obećao i predsjednik Vlade na nedavno održanom sastanku u Dubrovniku. Također očekujemo da se izmjenom propisa onemoguće ovakva ometanja i otezanja postupka javne nabave, jer je najvjerojatnije da se radi o manipulacijama", naveo je župan Nikola Dobroslavić.

Podsjetimo, Jutarnji list je objavio kako je tvrtka Lipov Gaj iz Zagreba, registrirana za Savjetovanje u vezi s poslovanjem i ostalim upravljanjem, podnijela žalbu na dokumentaciju za nadzor nad izgradnjom mosta Kopno - Pelješac s pristupnim cestama. 

Na taj način je, do odluke Državne komisije za kontrolu javne nabave o žalbi, zaustavljen proces izbora tvrtke za nadzor radova, a bez koje ne mogu početi radovi na ovom kapitalnom projektu. Procijenjena vrijednost radova je 53,5 milijuna kuna.

To je već drugi put da je zaustavljen ovaj natječaj, nakon što se još ranije na natječajnu dokumentaciju žalila španjolska tvrtka IDP. Njihovu žalbu DKOM je djelomično usvojio te je investitor Hrvatske ceste 24. studenoga objavio izmijenjenu natječajnu dokumentaciju s rokom za podnošenje ponuda do 21. prosinca ove godine.

Više pročitajte ovdje.

Popularni Članci