VARAO NA OSIGURANJU S DUBROVKINJOM Dražen Ladić ne želi platiti osiguranje unesrećenom mladiću

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Luka Stanzl/PIXSELL
Bivšem vrataru Dinama i hrvatske reprezentacije Draženu Ladiću (56) stigao je drugi sudski “šamar” nakon što je osuđen na uvjetnu kaznu jer je 2010. u centru Zagreba skrivio prometnu nesreću u kojoj je pet mladića ozlijeđeno. Josip S. (25) bio je jedan od te petorice. Imao je 16 godina kada su mu se ugasili sportski snovi. Nakon dvotjedne borbe za život u KB Sestre milosrdnice, i u konačnici pet operacija kako bi stao na noge, Josip je dotadašnju uspješnu tenisku karijeru kao mlada nada, morao zamijeniti dugotrajnim oporavkom.

Zahvaljujući operaciji u švicarskom Baselu, gdje su koristili intraoperativni 3D CT uređaj, kakav u Hrvatskoj ne postoji ni danas, izvršen je korektivni zahvat trodimenzionalne rekonstrukcije koštanih ulomaka te derotacija i valgizacija uz reosteosintezu metalnom pločom i vijcima. Cijena? Uspješan zahvat i 29.661,65 CHF u gotovini. Upravo toliko, ali s kamatama, što iznosi preko 200.000 kuna te još 55.694 kune sudskih troškova, Ladić mora, prema nepravomoćnoj presudi Općinskog građanskog suda u Zagrebu, isplatiti Josipu S., piše Jutarnji.

Mladićev otac Darko prisjetio se te traume od 5. rujna 2010. godine, koja je na cijeloj obitelji ostavila traga. Josip je kobnog dana stradao kao putnik na stražnjem sjedalu.

- Sin je zadobio teške ozljede nagnječenja plućnog krila s unutarnjim krvarenjem, prijelom rebara i prijelom bedra. Bio je u izuzetno lošem stanju i životnoj opasnosti dva tjedna. Preživljavanje je bilo upitno. U KB Sestre milosrdnice operirali su mu prvo bedrenu kost, no liječnici nisu bili zadovoljni rezultatima jer neki vijak nije dobro sjedao pa je uslijedila druga operacija i potom rehabilitacija. Cijelo to vrijeme sin je bio potpuno nepokretan, ovisan o tuđoj pomoći 24 sata dnevno, a ja sam bio prisiljen napustiti posao jer je netko morao biti s njim cijelo vrijeme - priča Darko S., dodajući da su i nakon rehabilitacije u Daruvarskim toplicama rezultati bili nezadovoljavajući. Sin mu nije mogao hodati bez štaka, šepao je i, kako kaže, cijelo tijelo Josipu je bilo nagnuto na jednu stranu.

- Ni šest mjeseci nakon operacije nije došlo do poboljšanja. Pomoć smo potražili i u Lovranu, a onda i u Zagrebu kod niza renomiranih liječnika u području ortopedije, ali nitko nije znao zašto je stanje i dalje loše. Dr. Vlasta Brozičević iz Terma Selce, koja se bavi sportašima, preporučila nam je da odemo u Basel kod dr. Müllera i prof. Friedricha. Čak sam razmatrao i opcije Amerike i Australije, jer kad je djetetu loše, nema te sile koja bi mogla zaustaviti roditelje u traženju pomoći. Odlučili smo se za Švicarsku - dodao je još mladićev otac opisujući kako su prvo svu dokumentaciju liječnicima u Basel poslali e-mailom. Nakon toga su mu sina zvali na prvi pregled, gdje ih je dočekao sedmeročlani konzilij.

Podsjetimo, kako je još 2011. pisao 24 sata, policija je utvrdila da je Klaudija Juras (33) iz Dubrovnika krivotvorila službene isprave i pomagala u pokušaju prijevare, a sad već bivši izbornik mlade nogometne reprezentacije Dražen Ladića (48) ju je poticao na krivotvorenje službene isprave i krivotvorio isprave te pokušao prevariti poslovnicu tvrtke Croatia osiguranje u Dubrovniku, stoji u priopćenju PU dubrovačko-neretvanske.

Nakon prometne nesreće u rujnu prošle godine u Zagrebu, s namjerom protupravne naplate nastale štete na vozilu, Dražen Ladić je potaknuo Klaudiju Juras, voditeljicu prodaje u dubrovačkoj autokući Antunović i vanjsku suradnicu tvrtke Croatia osiguranje, da napravi policu kasko osiguranja u kojoj je navela da je ugovoreno dan prije prometne nesreće. Osim toga, Juras je krivotvorila Ladićev potpis kao ugovaratelja osiguranje i policu ovjerila pečatom tvrtke iz Zagreba.

Potom je Ladić lani u listopadu  podnio odštetni zahtjev za naplatu štete poslovnici osiguravajućeg društva u Dubrovniku. Štetu nije uspio naplatiti jer je osiguravajuća tvrtka otkrila pokušaj prijevare. Protiv osumnjičenih slijedi posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.

Popularni Članci