VELIKA PROSLAVA U ZAGREBU Tomašević otkrio koliko je plaćen Gibonnijev nastup za Praznik rada, iznos je popriličan

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Luka Batelic/PIXSELL
Grad Zagreb je povodom proslave 1. svibnja za građane u Maksimiru osigurao besplatan grah i štrukle, ali i nastup popularnog pjevača Gibonnija. 

Pojavila se informacija da je Grad Gibonnijev nastup platio 43.000 eura - prenosi Index. 

U izjavi za medije je gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević kazao da cijena Gibonnijevog nastupa kao i njegovih glazbenika iznosi 35.000 eura. Novinari su Tomaševića pitali zašto je odabran baš Gibonni s obzirom na cijenu od 35.000 eura, Tomašević je rekao da je izabran "jer ga ljudi vole", a priznao je da ga voli i on.

"Nisam ga ja birao što ga volim već zato što ga mnogi vole, a volim ga i ja. Za sve njegove glazbenike cijena je 35 tisuća eura. Tim ima 14 ljudi", izjavio je zagrebački gradonačelnik i potvrdio kako cijela proslava Praznika rada u Maksimiru košta oko 70.000 eura.

Tomašević je novinarima rekao da ne misli da je cifra prevelika jer je ista takva bila i za proslavu Nove godine te da je i prijašnjih godina cijena proslave 1. svibnja bila slična.

"Imamo 40.000 porcija graha i 20.000 porcija štrukli, ali u odnosu na proračun Grada Zagreba od 2,5 milijarde eura je li to primjereno, mislim da jest. Novac je i ranije odlazio na porcije graha i sve ostalo što treba.

Podigli smo plaće, stariji će imati besplatan javni prijevoz, žičara će biti besplatna za građane, gradimo nove dječje vrtiće, dolaze novi tramvaji ima dosta novca u gradskom proračunu kad se ne krade, pa i za dostojanstvenu proslavu Praznika rada", kazao je Tomašević, prenosi Index

Popularni Članci