VIŠE NEGO PROŠLE GODINE Evo koliko su Hrvati potrošili za uskrsne blagdane

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: DD
Vrijednost košarica je ove godina bila nešto viša obzirom na oscilaciju cijena mesa, povrća, voća te mlijeka, jaja i sira.

Za protekle uskrsne blagdane građani su potrošili oko 10 posto više nego u istom razdoblju 2016. godine. Prema podacima Porezne uprave, potrošnja u razdoblju od 21. do 27. ožujka iznosila je 1.731 milijardu kuna, a broj izdanih računa u fiskalizaciji u djelatnosti trgovine na malo bio je 21.2 milijuna, piše 24sata

U 2016. u istom razdoblju potrošeno je 1.565 milijardi kuna, a izdano je 20.5 milijuna računa, izjavila je direktorica Sektora trgovine Ema Cull iz Hrvatske gospodarske komore. 

Zbog toga što je Veliki tjedan ove godine bio u ožujku, a prošle u travnju, podaci o potrošnji građana u tim razdobljima nisu usporedive. Cull je dodala da u fiskalizaciju nisu obuhvaćene tržnice na kojima se tradicionalno kupuju artikli za uskršnju potrošnju. 

Prema procjenama HGK za ovu koje je skromnija potrošačka košarica iznosila oko 560 kuna, srednja oko 1.020, a bogata 1.530 kuna. Vrijednost košarica je ove godina bila nešto viša obzirom na oscilaciju cijena mesa, povrća, voća te mlijeka, jaja i sira. 

Popularni Članci