VRAĆA SE ZIMA Za vikend dolazi zahladnjenje, pljuskovi i grmljavina

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Grgo Jelavić/Pixsell
Jugo i jugozapadnjak te pad tlaka najava su još jedne velike promjene vremena, koja nam dolazi za vikend. Prije nje, u petak će još diljem Hrvatske biti relativno toplo.

Danas nas u većem dijelu zemlje očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme, povremeno uz kišu, češću prijepodne. Na Jadranu može biti i pljuskova s grmljavinom, izraženijih u Dalmaciji.  Sredinom dana i poslijepodne u unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu bit će duljih sunčanih razdoblja.

Na kopnu vjetar slab do umjeren jugozapadni, mjestimice s jakim udarima. Jako jugo će na Jadranu postupno slabjeti, a ponegdje i okrenuti na južni i jugozapadni vjetar.  Najviša dnevna temperatura zraka većinom od 12 do 18 °C.

Za vikend u unutrašnjosti većinom oblačno, povremeno uz oborine, u subotu i obilnije, javlja HRT. Uz osjetno zahladnjenje kiša će u subotu prijeći u snijeg, najprije u gorju, a zatim prema kraju dana i u nizinama unutrašnjosti. U nedjelju će oborina biti manje, a slabog snijega moglo bi ponegdje biti i u ponedjeljak. Zapuhat će sjeverni i sjeveroistočni vjetar pa će od nedjelje biti osjetno hladnije.

Na Jadranu idućih dana promjenjivo  s povremenom kišom koja u noći na subotu i tijekom subote može biti obilnija. Puhat će jugozapadni i južni vjetar, u subotu će na sjevernom dijelu okrenuti na buru koja će u nedjelju jačati na većem dijelu Jadrana.

S burom će i zahladnjeti pa bi snijega nošenog burom u ponedjeljak moglo biti i ponegdje na sjevernom Jadranu.

Temperature će ponovno pasti ispod nule pa će, posebno u jutarnjim satima, biti prilično hladno.

Popularni Članci