Dmitry Sinkovsky i Dubrovački simfonijski orkestar oduševili publiku (FOTO)

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: DSO
Najpoznatijim djelom velikog talijanskog skladatelja Antonija Vivaldija, Četiri godišnja doba, sinoć je započet ciklus barokne glazbe Orlando Furioso.

U atriju Umjetničke galerije Dubrovnik s Gudačkim komornim sastavom Dubrovačkog simfonijskog orkestra nastupio je Dmitry Sinkovsky, svjetska zvijezda barokne violine, dirigent i kontratenor, dok je publici godišnja doba naracijom približio Mark Thomas.

Raznolikost i ugođaj godišnjih doba dočarani u ovom remek djelu talijanske klasike, ujedno i jednom od najpoznatijih djela svih vremena, na sinoćnjem su koncertu oduševili brojnu publiku. Energija ruskog virtuoza Dmitryja Sinkovskog i gudača DSO-a izmamila je dugi pljesak publike, što je Sinkovskog vraćalo na čak dva bisa. U jednom od njih pokazao je i svoj talent kontratenora.

Inače, Orlando Furioso novo je događanje u gradu, a održavat će se do 16. lipnja 2017. Riječ je o ciklusu barokne glazbe u organizaciji Dubrovačkog simfonijskog orkestra. Sljedeći koncert ciklusa Orlando Furioso zakazan je u subotu 10. lipnja kada je na programu opera Didona i Enej H. Purcella. U ovom remek djelu prikazana je jedna najtužnijih antičkih priča o ljubavi nesretne kartaške kraljice i trojanskog junaka. Komorni sastav činit će violinisti Dmitry Sinkovsky i Đana Kahriman, violistica Alena Shapachka, violončelistica Mihaela Čuljak, kontrabasist Denis Ajduković, dok će na čembalu pratiti maestro Tomislav Fačini, a arhilutnju svirati svjetski poznati glazbenik Edin Karamazov.