Ivana Medo Bogdanović potencijalna ravnateljica DLJI

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: serbian.cri.cn
Na sjednici Gradskog vijeća planiranoj za 28. siječnja trebala bi biti povrđena neslužbena informacija da će trenutna voditeljica ureda za odnose s javnošću, Ivana Medo Bogdanović preuzeti ravnateljsko mjesto Dubrovačkih ljetnih igara.

Trenutno se radi samo o nagađanjima koja spominju i da će Ivica Prlender, koji je u tri mandata bio intendant Igara i ravnatelj javne ustanove, sam predložiti Medo Bogdanović za spomenutu poziciju. Više informacija znat će se za 7 dana odnosno 28 siječnja kada će se na sjednici Gradskog vijeća imenovati v.d. ravnatelja Dubrovačkih ljetnih igara.

Podsjetimo, Ivica Prlender je, nakon odluke ministrice kulture Andree Zlatar Violić da Krešimiru Dolenčiću da intendantsko mjesto, zatražio razrješenje s funkcije ravnatelja DLJI do kraja veljače. Mandat mu ističe 2014. godine, a Ivana Medo Bogdanović mjesto bi trebala preuzeti do kraja postupka javnog natječaja.

Ivana Medo Bogdanović u Igrama je stalna zaposlenica još od 2005. godine, a otad je njen rad izuzetno pridonio većoj transparentnosti i boljoj komunikaciji Igara s javnosti. PR je, kako je jednom izjavila, djelomično nepoznat dubrovačkim tvrtkama koje još nisu uvidjele važnost te discipline, no iako uz ograničena sredstva, uspjela je Igre učiniti poznatima diljem svijeta stoga nije rijetkost da poznati strani mediji pišu o Gradu. Ukoliko postane ravnateljicom, ne sumnjamo da će svoj dobar rad još dodatno unaprijediti, a time i poboljšati funkcionalnost Igara.

Na sjednici će se odlučiti i o ravnatelju doma Marina Držića te će se imenovati član Upravnog vijeća Dubrovačkog simfonijskog orkestra .