STRADUN CLASSIC Sjajna komorna glazba i dubrovačka praizvedba večeras u Katedrali

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: dso
Drugi koncert festivala Stradun Classic održan je večeras u Katedrali. Bio je to koncert komorne glazbe na kojem su sjajni europski glazbenici i izvođači komorne glazbe, oboist Tom Owen, fagotist Pieter Nuytten, hornist Boštjan Lipovšek i klarinetistica Marija Pavlović, nastupili s članovima Dubrovačkog simfonijskog orkestra.

Među njima bili su oboistica Renata Santini Glavinović, klarinetist Stijepo Medo, fagotist Matija Novaković, hornist Toni Kursar i flautistica Nikolina Pervitić, dok je violist Šimun Končić nastupio kao solist u djelu dubrovačkog skladatelja Ivana Končića Concertino za violu i puhački kvintet. Bila je to ujedno i dubrovačka praizvedba spomenutog djela mladog skladatelja čija se glazba, osim u Dubrovniku, već izvodila i u Zagrebu, Splitu, Opatiji, Novom Sadu, Ljubljani i Münchenu.

Publika je također imala priliku čuti i djelo S. Gubaiduline Duo Sonata za dva fagota, zatim Pet komada za obou, klarinet i fagot J. Iberta te Beethovenov Oktet za puhače u Es duru, op. 103.

Završnica travanjskog ciklusa festivala bit će u srijedu 11. travnja u Franjevačkoj crkvi. Na ovom koncertu komorne glazbe, nastupit će englesko-nizozemski violinist Daniel Rowland, violinistica Đana Kahriman, violist Šimun Končić, čelistica Maja Bogdanović, kontrabasist Zoran Marković, klarinetistica Marija Pavlović, fagotost Pieter Nuytten i hornist Boštjan Lipovšek, a na programu su djela R. Straussa i F. Schuberta. Početak koncerta bit će u 20 sati.