Župan Dobroslavić na završnici manifestacije 'Uskrs u Primorju'

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: DNŽ
Župan Nikola Dobroslavić i v.d. pročelnice Upravnog odjela za društvene djelatnosti Jelena Dadić nazočili su danas završnici dvodnevne manifestacije ”Uskrs u Primorju”, koja je održana u selu Mrčevo na lokalitetu Lokva.

Riječ je o manifestaciji koja promovira kulturne vrijednosti našeg kraja, a današnji program počeo je u jutarnjim satima pješačenjem stazom Osojnik – Ljubač uz stručno vodstvo. Središnja manifestacija počela je u 15 sati uz odjeke Dubrovačkih trombunjera, a tradicionalne plesove svog kraja predstavili su i KUD Izvor – Limena glazba Zaton, Udruga Dubrovački primorski svatovi, FA Linđo, KUD Sveti Juraj, (Osojnik), KUD Stjepan Radić (Pridvorje), KUD ”Ponikovska poskočica” (Ponikve), KUD Linđo Ošlje, Stupa, HKUD “Fra Petar Bakula”, Posušje i Udruga Dubrovački primorski svatovi – mali Linđo.

Župan Dobroslavić ovom je prilikom poručio kako Županija podupire sve manifestacije koje imaju za cilj očuvati kulturu i baštinu. Otvaranju manifestacije u subotu nazočila je zamjenica Žaklina Marević.