Možemo li izdržati privremenu manifestaciju 'Dani mora i vina' u Pilama?

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Građani Dubrovnika jutros su ostali iznenađeni vidjevši kako je u parku u Pilama osvanuo montažni šank te stolovi i stolice.

Radi se o manifestaciji  'Dani mora i vina' koja će se održavati u rujnu. 

'Grad Dubrovnik je zaprimio pismo namjere Ugostiteljskog obrta Ekola o organizaciji Gastro manifestacije "Dani mora i vina," koja bi se do početka rujna održavala u parku na Pilama. Nekoliko puta tjedno na spomenutoj lokaciji pripremat će se morski specijaliteti i nuditi vina županijskih vinara, te gastro proizvodi Udruge Deša i drugih, a u večernjim satima organizirat će se glazbeni programi uživo. Povjerenstvo za javne površine Grada Dubrovnika izdalo je suglasnost za organiziranje ove manifestacije, a u slične svrhe park se već koristio, primjerice tijekom organizacije Dubrovnik Karneval Festa i Dana mladih kojeg je organizirao Savjet mladih Dubrovačko-neretvanske Županije,' odgovorili su na naš upit iz Grada Dubrovnika. 

Što se tiče ovog ''novog'' ugostiteljskog sadržaja u Gradu, stavovi građana su podijeljeni, od onih koji su zgroženi  montažnom konstrukcijom i projektom koji će funkcionirati kao ugostiteljski objekt, bez prethodnog natječaja, do onih koji su sretni što je Park u Pilama dobio nove sadržaje, makar privremeno. Nositelj projekta,  ugostitelj Ivan Hladilo je rekako kako je između ostaloga park očišćen i  stavljen u funkciju, roditelji koji tu dovode djecu imaju gdje sjesti,  barem tijekom rujna, dok je Grad dobio novi sadržaj u postezoni. 

Ukoliko manifestacija uspije i bude uspješna i posjećena, pitanje je isplati li se istrpiti dodante nove stolove i stolice u staroj gradskoj jezgri, poznatoj po tome što je zimi ionako većina objekata zatvorena. 

Kako izgledaju novi šank i stolovi i stolice u Pilama, pogledajte u fotogaleriji. 

 

Popularni Članci