Djela Sorkočevića, Mozarta i Haydna u izvedbi Gudačkog kvarteta DSO-a (FOTO)

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: DSO
Gudački kvartet Dubrovačkog simfonijskog orkestra nastupit će u utorak 29. svibnja u atriju Umjetničke galerije s početkom u 21 sat. Na programu su djela Luke Sorkočevića, W.A. Mozarta i Josepha Haydna.

Sastav Gudačkog kvarteta DSO-a je sljedeći: Đana Kahriman i Iva Vukić, violine; Šimun Končić, viola i Mihaela Čuljak, violončelo. Riječ je o mladim dubrovačkim glazbenicima i ponajboljim studentima u svojim generacijama, koji su se nakon obrazovanja i usavršavanja kako u Hrvatskoj, tako i u inozemstvu, vratili u Grad te su danas zaposleni kao članovi Dubrovačkog simfonijskog orkestra. U ovom sastavu održali su niz zapaženih nastupa na festivalima u gradu, s uvaženim solistima, ali i na svečanostima u inozemstvu.

Program koncerta u utorak:

L. Sorkočević Simfonija br. 6 u D duru

W.A. Mozart Mala noćna muzika

J. Haydn Gudački kvartet br. 2, op. 76 „Kvintni“

Ulaznice za koncerte dostupne su u uredu Orkestra od 9 do 14 sati, u gift shopu Dubravka na Pilama, u Luži, u agenciji Perla Adriatica na Pločama te jedan sat prije početka koncerta. Broj za informacije i rezervacije je 417 110 ili 091 613 7314. Popusti za građane ostvarivi su isključivo na blaganji Dubrovačkog simfonijskog orkestra.

Popularni Članci