DUBROVNIK FLOWER MARKET Bogat i raznolik program za posjetitelje svih uzrasta, planiran niz zanimljivih radionica

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: TZ grada Dubrovnika
U organizaciji Turističke zajednice grada Dubrovnika, od 4. do 7. travnja 2024., održat će se tradicionalna manifestacija Dubrovnik Flower Market, koji okuplja ljubitelje cvijeća, hortikulture i umjetnosti, nudeći bogat i raznolik program za posjetitelje svih uzrasta.

Događaj započinje 4. travnja s radionicom "Cvjetni otisci" u Prirodoslovnom muzeju Dubrovnik, gdje će djeca od 3. do 6. razreda osnovne škole imati priliku naučiti o morfologiji biljaka i kreirati jedinstvene cvjetne otiske pod vodstvom muzejske pedagoginje Dubravke Tullio. Ova radionica kombinira znanost i umjetnost, potičući maštovitost i kreativnost među mladima. Informacije i rezervacije na +38520 324 888.

 

Srce događanja, sajam cvijeća, održat će se 5. i 6. travnja u Parku Luja Šoletića, gdje će se moći kupiti raznovrsne vrste cvijeća, povrća i začinskog bilja od lokalnih uzgajivača i poljoprivrednih gospodarstava. Posjetitelji će imati jedinstvenu priliku upoznati se s autohtonim vrstama cvijeća i savjetovati se o njihovoj sadnji i održavanju. Na sajmu cvijeća sudjeluju: Ankora d.o.o. - Zaton Veliki, Agrovrt – Metković, OPG Marija Bagić – Kutina, OPG Marija Mesić – Kutina, OPG Snježana Meštrić – Bjelovar, OPG Stjepan Valent – Kneginec Donji, OPG  Tomislav Varvir – Mali Bukovec i Vrtlar d.o.o. – Dubrovnik.

 

5. travnja, radionica "Ušećereno jestivo cvijeće" održat će se u Deši – Lazaretima. Pod vodstvom Petkane Sindik i Biljane Vučković, profesorica Turističko ugostiteljske škole, sudionici će naučiti kako koristiti jestivo cvijeće u slastičarstvu, kao proljetnu dekoraciju, dodajući jedinstvene okuse i boje svojim kreacijama. Podsjećamo kako se na ovu radionicu možete prijaviti online putem linka.

 

Za odrasle, 6. travnja, Kristina Skvrce vodit će radionicu "Cvjetna livada" u Prirodoslovnom muzeju Dubrovnik, gdje će polaznici naučiti osnove aranžiranja cvijeća. Ova radionica nudi priliku za upoznavanje s novim vrstama cvijeća i stvaranje veličanstvenih aranžmana. Rezervirajte svoje mjesto e-mailom na kristina.skvrce@gmail.com. Poseban događaj održat će se 6. travnja, kada će se održati radionica branja i pripremanja samoniklog jestivog bilja na Kalamoti. Ova radionica promiče odgovorno sakupljanje bilja i nudi sudionicima mogućnost učenja o prehrani iz prirode, uz voditeljice Katiju Živković i Jadranku Ničetić, pripremajte, kuhajte i jedite jela od pazije u gostinjskoj kući Baburizza, uz kotizaciju od 20 Eura po osobi. Rezervacije na info@pazija.hr ili na broj +385 98 856 108. 

 

Osim Kalamote, ovogodišnji Dubrovnik Flower Market održat će se i na otoku Lokrumu, gdje je organizirano besplatno stručno vođenje kroz Botanički vrt 7. travnja, u kojem će posjetitelji moći uživati u raznolikosti biljnog svijeta i ljepoti otoka.

 

Kroz cijelo trajanje događaja, od 25. ožujka do 7. travnja, posjetitelji će imati priliku zabilježiti svoje trenutke u cvijetnom foto kutku na Stradunu, koji je osmislila i dizajnirala Kristina Skvrce.




Popularni Članci