Gudački kvartet iz Beča: Symphony4Vienna i dirigent Christoph König s DSO-om u Dvoru

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Nastavak 7. Međunarodnog glazbenog festivala Dubrovnik u pozno ljeto dubrovačkoj publici donosi dašak Beča, odnosno gostovanje gudačkog kvarteta Symphony4Vienna, austrijskih glazbenika i članova Bečkog simfonijskog orkestra. Nastupit će s Dubrovačkim simfonijskim orkestrom pod ravnanjem njemačkog dirigenta Christopha Königa u Spohrovom Koncertu za gudački kvartet i orkestar u A molu, op. 131. Koncert će se održati u petak, 13. rujna u atriju Kneževa dvora s početkom u 21 sat.

U drugom dijelu koncerta orkestar će izvesti Dvořákovu Simfoniju br. 8 u G duru, op. 88.
Christoph König kojega je dubrovačka publika upoznala prošle godine na festivalu, njemački je dirigent o čijoj jasnoći, osjećaju i elegantnoj interpretaciji kritika piše u superlativima. Trenutno je glavni dirigent i glazbeni direktor renomiranih luksemburških Solistes Européens.
Gudački kvartet Symphony4Vienna po prvi put gostuje u Dubrovniku. Čine ga glazbenici Maximilian Dobrovich, Christian Kaufmann, Romed Weiser i Katharina Dobrovich.

Ulaznice za koncerte dostupne su u uredu Orkestra od 9-14.30 sati, na web stranici www.dso.hr, u Luži, u agenciji Perla Adriatica na Pločama, u gift shopu Dubravka na Pilama i jedan sat prije početka koncerta na mjestu održavanja. Ulaznice po povlaštenim cijenama za građane i ostvarenje popusta, dostupno je isključivo na blagajni Orkestra.

Popularni Članci