KRIES STIŽE U LAZARETE Ovaj bend je izvrstan primjer uspješne simbioze tradicionalne i moderne glazbe, a dokazat će to i na koncertu

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Etno / world music sastav Kries nastupit će 30. travnja od 21h u Art radionici Lazareti.

Bend nadahnuće pronalazi u tradicijskim pjesama i slavenskoj mitologiji, te je Kries izvrstan primjer uspješne simbioze tradicionalne i moderne glazbe. Vođen arhaičnim hrvatskim napjevima u izvedbi energičnog frontmena Mojmira Novakovića, svojim instrumentima grade vezu između prošlosti uz gajde, diple, lijerica ili udaraljke, kao i sadašnjosti uz gitaru, bas, bubnjeve.
 
Osnovani su 2003., a već sljedeće godine objavljuju prvi album “Ivo i Mara“. Njihov drugi album “Kocijani” objavljen je 2008. pod producentskom palicom Martina Swana (Mouth Music). Posljednji album “Selo Na Okuke / Village tracks“ objavljen je 2017. u izdanju Riverboat Records, a dobio je sjajne kritike u fRoots, Songlines i drugim vodećim svjetskim glazbenim medijima, te je dva mjeseca bio na vrhu World Music Charts Europe.

 

Bend uz frontmana Mojmira Novakovića čine Ivo Letunić (vokal i lijerica), Andor Végh (gajde, diple, frula, dvojnice, kaval), Krešimir Oreški(udaraljke), Erol Zejnilović (električna gitara, Konrad Lovrenčić (bas) i Ivan Levačić (bubnjevi). Koncert je organiziran u sklopu godišnjih programa udruge Art radionica Lazareti i AVCD te Platforme za Lazarete, a podržan sredstvima Ministarstva kulture i medija RH, Turističke zajednice Grada Dubrovnika te Zajednice tehničke kulture Grada Dubrovnika i županije Dubrovačko-neretvanske.

 

Ulaznice su dostupne u pretprodaji online na https://www.ulaznice.hr/web/event/38/11809 po cijeni od 11,00 EUR, a cijena ulaznica na dan koncerta je 13,00 EUR. Osim online, ulaznice se mogu kupiti u prostorima Art radionice Lazareti radnim danima od 12 do 19h. 

 

Popularni Članci