Naira Asatrian za Opću bolnicu Dubrovnik

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Posljednji koncert 7. Međunarodnog glazbenog festivala Dubrovnik u pozno ljetu održat će se u utorak, 24. rujna u atriju Kneževa dvora, s početkom u 21 sat. Za kraj je ostavljen recital pijanistice Naire Asatrian koja će izvoditi program s djelima Beethovena i Chopina. 

Ranijih godina, u suradnji Naire Asatrian i Dubrovačkog simfonijskog orkestra, održani su koncerti „Naira za distrofičare“, potom koncert za Fibroscan aparat u Općoj bolnici Dubrovnik kao i koncert čiji je prihod odlazio za Odjel intenzivne njege. Ove godine, prihod također odlazi Općoj bolnici Dubrovnik. Cijene ulaznica su 70 i 100 kuna, a mogu se kupiti u  uredu Orkestra od 9-14.30 sati, online na web stranici www.dso.hr, u Luži, u agenciji Perla Adriatica na Pločama, u gift shopu Dubravka na Pilama i jedan sat prije početka koncerta na mjestu održavanja. 

Naira Asatrian je rođena 1977. u Erevanu, Armenija. Prvu je godinu glazbene škole upisala 1986. u Erevanu – glasovir. Godine 1993. dobila je drugu nagradu na državnom natjecanju mladih glazbenika Armenije, a potom je primljena u specijalnu glazbenu školu  “Čajkovski“ pri državnom konzervatoriju Komitas u Erevanu. Od 1995. do 2000. studirala je glasovir na istom konzervatoriju u klasi prof. Roze Tandilyan. Godine 2000. je upisala poslijediplomski studij i po programu razmjene studenata došla u visoku glazbenu školu Ino Mirković u Lovran gdje se usavršavala u klasi profesora Nasetkina i Zarafjanca. Godine 2001., usavršavala se  na zagrebačkoj Akademiji u klasi prof. Glodića. Godine 2002. je završila poslijediplomski studij u Erevanu. Godine 2003. po preporuci ministarstva kulture RH dobila je hrvatsko državljanstvo. Imala je brojne samostalne nastupe diljem Hrvatske: Dvorana V. Lisinski, Glazbeni zavod i prostor Amadeo u Zagrebu, Knežev dvor i Sponza u Dubrovniku, zlatna dvorana instituta za povjest u Zagrebu, atrij franjevačkog  samostana na Hvaru, kazalište u Šibeniku, dvorana glazbene škole u Osijeku i u Karlovcu, muzej Mimara, atrij franjevačkog samostana u Sarajevu itd. Od 2007. godine predsjednica je Društva Prijatelja Armenije u Dubrovniku, te organizira koncerte na kojima nastupaju umjetnici iz Armenije s ciljem zbližavanja armenskog i hrvatskog naroda.



Popularni Članci