Nova ekranizacija trilera 'Žrtveno janje' u Slavici

Autor: dubrovackidnevnik.hr
U sklopu filmskog programa 64. Dubrovačkih ljetnih igara bit će prikazan britanski triler 'Žrtveno janje' redatelja Charlesa Sturridgea, u ponedjeljak, 12. kolovoza s početkom u 21:30 sati u ljetnom kinu Slavica.

„Žrtveno janje“ (The Scapegoat) Charlesa Sturridgea nova je ekranizacija istoimenog romana Daphne Du Maurier kojeg je 1959. režirao Robert Hammer s Alecom Guinessom i Bette Davis. U Sturridgevoj ekranizaciji iz 2012. godine u glavnim ulogama se pojavljuju Matthew Rhys, Andrew Scott, Sheridan Smith, Eileen Atkins i Ian Mercer.


Godine 1952. Engleska se sprema za krunidbu, a John Barret odluči se odmoriti od svog dosadnog života i odmor u Francuskoj mu se čini kao idealno riješenje. Tamo upoznaje siromašnog plemića s kojim dijeli začuđujuću fizičku sličnost. Plemić u tome vidi priliku koju ne želi propustiti, stoga napije Johna i zamijeni mjesta sa njim kako bi se i sam pobjegao od obitelji i propalog posla.


Filmski program 64. Dubrovačkih ljetnih igara ostvaren je u suradnji s Kinematografima Dubrovnik i pod pokroviteljstvom Croatia osiguranja, a ulaznice za sve projekcije dostupne su na internetskim stranicama Igara www.dubrovnik-festival.hr, na blagajnama Igara u Festivalskoj palači i na Stradunu te na kino ulazu dva sata prije projekcije po cijeni od 30 kuna.
 

Popularni Članci