Prvi Festival nordijskog hodanja i pješačenja u Konavlima

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Agroturizam
Dođite u Konavle na prvi Festival nordijskog hodanja i pješačenja

U sljedeću subotu 6. travnja se u Konavlima održava prvi Festival nordijskog hodanja i pješačenja. Okupljanje je u centru Čilipa u 9 sati gdje će biti akreditacija i podjela u grupe prema zahtjevnosti staze. Uz dobrodošlicu će osim mogućnosti razgleda Zavičajne kuće u uvodnom programu nastupiti KUD Čilipi te će se sudionici hodanja zagrijati pred polazak.

Pješačenje se organizira u tri rute. Zelena ruta je najmanje zahtjevna i kreće iz Ljute do samostana u Pridvorju u ukupnoj duljini od 4.5 kilometra. Žuta ruta kreće iz centra  Čilipa, dotiče zanimljive lokalitete po Čilipima te završava opet u centru u ukupnoj duljini od 6,2 kilometra. Crvena i najdulja ruta ukupne duljine 10,2 kilometra kreće ispred Samostana sv. Vlaha u Pridvorju, pa pokraj Kneževog dvora, kroz Lovorno i pokraj budućeg konavoskog EKO parka završava na polaznoj točki pred samostanom.

Navedene ture su vođene te će se sudionici zaustavljati na zanimljivim lokalitetima i konavoskim agroturizmima gdje se organiziraju osvježenja i kušanja. Po dolasku se za sve sudionike organizira piknik ručak i zabavni program.

Kotizacija od 10 eura po osobi se plaća na ulazu i osim programa, vođenja, kušanja i ručka, uključuje i organizirani transfer autobusima iz Čilipa do polazišnih točaka, a po završetku povratak u Čilipe.

Ovaj događaj je nastavak projekta Konavle hike koje je Udruga organizirala proteklih godina u okviru manifestacije Proljeće u Konavlima, ali ovoga puta pješačenje i nordijsko hodanje se organizira u suradnji s Hrvatskim savezom nordijskog hodanja i Udrugom sportske rekreacije sport za sve Goričan.

Veći broj sudionika u Konavle stiže još u četvrtak te je za njih organiziran program obilaska Cavtata i Dubrovnika u petak 5. travnja.

Partneri na ovom projektu su KUD Čilipi, Muzeji i galerije Konavle, TZ Dubrovnik, Udruga Kreative life Dubrovnik i Sportska udruga Sport&Zabava.

Pokrovitelji ovogodišnje manifestacije Proljeće u Konavlima su Dubrovačko-neretvanska županija i Općina Konavle te županijska i općinska turistička zajednica.

Popularni Članci