RASTURILI! Košarkaši Dubrovnika prošlog vikenda pobijedili u svim utakmicama

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: JM
Pamtit će se u Košarkaškom klubu Dubrovnik vikend iza nas jer je u šest prvenstvenih utakmica upisano - šest pobjeda. Nakon uspjeha kadeta protiv Dubrave, mlađih kadeta protiv Adriatica te seniora u derbiju sa Sonik Puntamikom, odličan vikend upotpunili su i najmlađi košarkaši kluba na turniru prvenstva Hrvatske – regija jug u mini basketu.

SENIORI

U derbiju 12. kola A-2 lige jug, Dubrovnik – Sonik Puntamika 100:59. Dubrovački košarkaši su ovim uspjehom praktički osigurali naslov dva kola prije kraja, točnije, potrebna im je u najgoroj varijanti još jedna pobjeda u susretima protiv KK Sveučilište u Zadru u gostima ili u posljednjem kolu na domaćem terenu protiv KK Solin. Vrijedi naglasiti kako je nedjeljnu utakmicu pratio rekordan broj gledatelja ove sezone, njih oko 600!

KK Dubrovnik je protiv Sonik Puntamike igrao u sastavu: Boban 25, Šeparović 9, Petrović, Katić, Glavinić 7, Mustapić 9, Režić 22, Vodopija, Vujičić 6, Tešija 17, Kušt 2, Šojka 3. Trener: Željko Vreća.

KADETI

Druga uzastopna pobjeda KK Dubrovnik u Jedinstvenoj kadetskoj ligi, a ukupno treća u prvenstvu. Nakon uspjeha protiv FSV-a iz Rijeke, igrači trenera Mara Lučića su još jednom potvrdili kako su bolji od zagrebačke Dubrave. U Zagrebu su slavili 92:75, a u subotu poslijepodne u sportskoj dvorani u Gospinom polju - 77:75.

Gosti su u završnici prvog poluvremena serijom trica došli do prve osjetnije prednosti (43:31), ali u nastavku potpuno drugačija slika. Imali su igrači Dubrave 50:41 u 23. minuti a potom razdoblje odlične igre dubrovačkih košarkaša i 18-2 za 59:52 u 29. minuti.
I kada se očekivala mirna završnica, domaćini su se vratili neuspješnom šutiranju trica pa je na ulasku u posljednju minutu na semaforu 75:75. Nakon promašaja domaćina Ajdukovića, Dubrava ne koristi priliku za vodstvo, neprecizan je Grbeša 20 sekundi prije kraja. U polukontri Koprivica je zaustavljen prekršajem, a kapetan KK Dubrovnik precizan sa slobodnih bacanja. Čimbur u posljednjem gostujućem napadu promašuje polaganje za produžetak!
KK Dubrovnik: Vujičić 5, Stasjuk 21, Petrović 17, Džanković, Frka, Tolj 7, Šiško, Ferri, Radulović, Ajduković 20, Koprivica 7, Kriste. Trener: Maro Lučić.

MLAĐI KADETI

Uspješni su u Splitu bili naši mlađi kadeti u razigravanju za završni turnir prvenstva Hrvatske - regija jug. U 2. kolu drugog dijela natjecanja, još su jednom pobijedili košarkaše Adriatica. Bilo je 57:31 (14:8, 13:8, 9:12, 21:3). Ovo je četvrta prvenstvena pobjeda dubrovačkih košarkaša koji imaju i dva poraza, gostujući protiv KK Split i domaći od KK Mislav.
KK Dubrovnik: Kriste 9, Živković 2, Kapović 2, Bogdanović 5, Smoljko, Maštrapa 4, Lambeta 16, Vujičić 19, Vidojević i Milivojević. Trener: Maro Lučić.
U idućem kolu u Gospino polje dolaze košarkaši Splita.

 

ŠKOLA KOŠARKE

 

Škola košarke Dubrovnik je na turniru Mini basketa regija - jug u Splitu došla do tri pobjede (Amfora 34:25, Trogir 29:3, Brač 38:8). I zato sve čestitke igračima trenera Luka Bijelića.
Nakon dobrog izdanja na parketu, najveća nagrada našim košarkašima je bio odlazak u McDonald's. Ostali bi oni još tamo da se nije moralo krenuti za Dubrovnik.

 

Popularni Članci