Od nedjelje za većinu vozila nisu obavezna kratka svjetla

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: soundset.hr
U noći s 30. na 31. ožujka, odnosno noći sa subote na nedjelju prelazi se na ljetno računanje vremena i s tim datumom za najveći broj vozila prestaje obveza vožnje s upaljenim svjetlima danju.

Međutim, na motociklu i mopedu za vrijeme vožnje danju moraju biti upaljena dnevna ili kratka svjetla tijekom cijele godine, a u suprotnom, plaća se kazna u iznosu od 300 kuna.

„Također, uz dolazak ljepšeg vremena u predstojećem razdoblju i povoljnih prilika za veće sudjelovanje vozača bicikala, mopeda i motocikala u prometu na cestama, vozači ostalih vozila prilikom uključivanja u promet, prestrojavanja, pretjecanja, obilaženja, polukružnog okretanja i skretanja vozilom, moraju više voditi računa upravo o ovim kategorijama sudionika u prometu, kao i da im ne oduzimaju prednost prolaska na raskrižjima.

Vozače mopeda i motocikala, osim na obvezu poštivanja ostalih prometnih propisa, dodatno podsjećamo na obvezu nošenja propisane, homologirane i uredno pričvršćene kacige“, objavljeno je na službenim stranicama MUP-a.
 

Popularni Članci