Pogledajte kako je izgledala prva padobranska obuka za Dubrovčane (FOTO/VIDEO)

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Mario Raguž/Zajednica Tehničke kulture
Zajednica Tehničke Kulture Dubrovnik, Društvo pedagoga TK u suradnji s Padobranskim klubom Graviton, Split i uz potporu AK Sinj, organizirali su prvu padobransku obuku za Dubrovčane.

'Zbog vremenskih neprilika koje su onemogućavale sigurne skokove, proteklo je skoro dva mjeseca od kad su polaznici, njih 12, završili teoretsku obuku. Drugog dana mjeseca lipnja, nakon odrađenog liječničkog pregled u Splitu, njih osam je krenulo s upoznavanjem tehnika praktičnog dijela obuke na trenažeru. Već isto popodne Cessna-182 (registarske oznake 9A-PET) vinula se u zrak noseći i prva dva naša padobranca. Na 1200 metara iskočili su i nakon ugodnog jedrenja koje je trajalo oko 5 minuta uspješno doskočili na pistu. Organizatori iz Zajednice tehničke kulture Dubrovnik bili su zadovoljni, polaznici sretni, a instruktor Marko Popadić koji ih neumorno vodi kroz tajne ovog krasnog sporta, ponosan! Ekipa je potom prošla „inicijalno padobransko krštenje“, a nakon proslave, ugodno smo se smjestili po sobama u objektu na samom aerodromu. Ujutro su se preostali polaznici prilično rano ustali i uživali u svanuću sunčanog dana, kavi i doručku. Ponovno je Cessna i njen mladi pilot Leon (23) bila vrijedna i krenula na kilometar i 200 metara od kuda su svi đaci-padobranci našega Grada bez i najmanjeg problema iskočili i, po njihovom svjedočenju, uz uzvike zadovoljstava i ushićenja, lagano prizemljivali na tratinu', stoji u priopćenju Zajednice tehničke kulture.

Padobranci su sa svojim starijim kolegama i domaćinima iz Padobranskog kluba Graviton učili i slaganje padobrana kao i ostala znanja potrebna za uspješno bavljenje ovim sportom.

Organizatori, ZTK GD i Društvo pedagoga TK Dubrovnik, zahvaljuju partneru PK Graviton, Split i AK Sinj na domaćinstvu i pomoći.

Popularni Članci