BARAČ O LOŠIM REZULTATIMA SDP-A: Ovo nije utrka na sto metara nego maraton

Autor: Ivona Butjer Mratinović Autori fotografija: Goran Mratinović
HDZ je najveći pobjednik kotarskih izbora ostvarivši najbolje rezultate još od 1991. godine, a dobre rezultate zabilježile su i nezavisne liste. Liste SDP-HSS ni u jednom gradskom kotaru i mjesnom odboru nije ostvarila pobjedu, a situaciju je za Dubrovački dnevnik prokomentirao čelnik dubrovačkog SDP-a Jadran Barač.

„Nismo imali neka velika očekivanja. Glavni cilj nam je bio predstaviti se na izborima, dati do znanja kako smo tu i kako ćemo i dalje biti tu. Čestitao bih svim pobjednicima izbora, svakako i nezavisnim listama koje su ostvarile dobre rezultate i koje su imale kvalitetnu kampanju. Izborni rezultat nas neće pokolebati u našem radu za javni interes u kojem ćemo beskompromisno ustrajati. Ovo nije utrka na 100 metara nego maraton,“ izjavio je Barač.

Razloge loših izbornih rezultata vidi u slaboj izlaznosti i kadrovskom deficitu zbog kojeg se, kako je na konferenciji za medije uoči kotarskih izbora kazao predsjednik dubrovačkog HSS-a Vido Bogdanović, i išlo u koaliciju na relaciji SDP-HSS.

„HDZ je kampanju odradio mašinerijski, a izlaznost je bila mala. Građanske inicijative su uglavnom bile okupljene oko opcije Srđ je Grad i imale su dobru kampanju. U takvoj situaciji SDP nije mogao proći s obzirom na lošu izlaznost i kadrovski deficit. No, ovo je definitivno startna pozicije od koje moramo krenuti,“ zaključio je Barač.

Popularni Članci