HDZ UZVRATIO SRĐEVCIMA: 'Prestanite omalovažavati političke suparnike i ostavite se mesijanskih poriva!'

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović
Gradski HDZ reagirao je na nedavne navode KLGB Srđ je Grad, a reakciju prenosimo u cijelosti.

Samohvale i držanja predavanja svima o svemu u redovima Kandidacijske liste grupe birača Srđ je Grad nikada nije nedostajalo. Stoga smo od njih i očekivali kako će na kotarskim izborima vidjeti ono što nitko drugi ne vidi. A to je stvarno stanje na političkoj sceni u Gradu.

Rezultati jasno pokazuju kako je Hrvatska demokratska zajednica osvojila 22 od 25 gradskih kotareva i mjesnih odbora, od čega šest od osam kotareva. HDZ je osvojio 3450 glasova ili 162 od 207 mandata. Primjerice, na posljednjim lokalnim izborima, kada smo preuzeli odgovornost za upravljanje Gradom, drugoplasirana lista (HNS-HSLS) imala je svega 2095 glasova za Gradsko vijeće, a lista KLGB 1159 glasova. Dakle, HDZ je ostvario vrhunski rezultat i na ovim kotarskim izborima. Dapače, to su rezultati koji su najbolji u modernoj povijesti.

I upravo na toj činjenici pada tvrdnja KLGB o tome kako se „pokazalo da stranačke hijerarhije ne daju rezultate“. U ovih nepunih godinu dana od kada smo preuzeli odgovornost za Grad HDZ je učinio više nego je to bivša gradska uprava u dva mandata. I to je razlog što su građani prepoznali HDZ i dali mu povjerenje na kotarskim izborima. Dakle, rezultata itekako ima, koliko god ih u KLGB ne vidjeli ili ne željeli vidjeti. Nazivati sebe „čuvarima demokracije“ koji navodno sprječavaju jednostranačje, prepotentno je, pa makar to bilo i od „srđevaca“. Govoriti kako su nekakav famozni balans spasili građani pomalo je i smiješno. A tko su, dragi „srđevci“ 162 izabrana vijećnika gradskih kotareva i mjesnih odbora iz redova HDZ-a? Ili tko su 3450 osoba koje su nam dale povjerenje? To nisu građani nego - seljaci? Ili marsovci?

Jasno nam je da vas je izborni rezultat ponio u oblake u kojima ste ionako redoviti dok soljenkom solite pamet svim ostalim akterima na političkoj sceni. No, ne valja pretjerivati. Mi u HDZ-u nismo se umislili radi povijesnog rezultata. On je samo pokazatelj kako naš tim radi dobro, kako naš tim radi ono za što su mu građani dali povjerenje i da Grad konačno ide u dobrom smjeru. Sve ostalo bilo bi neumjesno. Sve ostalo bilo bi poput vaše neumjerene samohvale. A mi se na te razine ne mislimo spuštati.

Stoga bismo vas zamolili da ne omalovažavate suparnike te da se ostavite mesijanskih poriva. Soljenke se očito ne možete i ne želite riješiti. Pa probajte za početak riješiti barem ova dva druga problema. U međuvremenu od vas očekujemo ideje i projekte za Grad, a ne samo soljenku i pametovanje.

Popularni Članci