GO HDZ DUBROVNIK: 'Srđevci pokušavaju nametnuti demagogiju i populizam kao rješenje problema parkinga'

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: DD
Gradski odbor Hrvatske demokratske zajednice Dubrovnik uputio je priopćenje koje prenosimo u cijelosti.

U nedostatku kvalitetnih ideja i projekata, predstavnici KLGB „Srđ je Grad“ ponovo su se okrenuli jedinome o čemu misle da znaju - populizmu. Tako ovaj put traže ukidanje svih povlaštenih parkirnih mjesta po gradskim prometnicama i to kao prijedlog za rješenje „alarmantne situacije u prometu“.  

Najprije, način na koji se „srđevci“ obraćaju javnosti s poprilično degutantnim korištenjem    riječi evanđelje i amen, ne dolikuje niti jednom akteru na političkoj sceni grada, a pogotovo ne onima koji misle da su najpametniji na svijetu i koji svugdje nose svoju veliku soljenku za soljenje pameti građanstvu. I ovaj vid komunikacije ima svoja pravila pa je zaista smiješno kako „najpametniji“ to rade.

„Srđevci“ tako navode da u „Gradu koji ne razmišlja o rješenjima za svoje građane“ ne može biti povlaštenih parkinga ili da ih jednako imaju gradonačelnik, župan i svi ostali - od konobara do teta s place. Što reći nego - demagogija i populizam! Najprije, Grad itekako razmišlja o svim problemima svojih sugrađana. Kako oko vodoopskrbe i kanalizacije, osiguravanja pedagoških standarda po vrtićima, jednosmjenske nastave u školama do  ravnomjernog razvoja Grada i stanova za mlade dubrovačke obitelji, tako i oko prometa i parkinga. I sami su građani to prepoznali te su nam dali povijesnu pobjedu na nedavnim kotarskim izborima.

Broj povlaštenih parkinga za djelatnike Grada je čak- šest! Sumnjamo da bi ukidanje šest mjesta za upravne odjele donijelo spektakularni rezultat koji bi zadovoljio „perfekcioniste“ iz ove KLGB.

No, mi u Hrvatskoj demokratskoj zajednici osjećamo potrebu sugrađanima pojasniti još neke okolnosti oko povlaštenog parkinga. Grad, dakle, koristi šest parkirnih mjesta, pri čemu je gradonačelnik izmjestio svoj parking s Pila na Ploče, a za prijevoz na posao umjesto službenog koristi svoj osobni automobil. Vjerske zajednice su dobile/imale mogućnost parkiranja, kao i  Konzervatorski odjel te Dubrovačko-neretvanska županija (od 3 parkinga dva su besplatna, a jedno se plaća). Ukupno je, dakle, 15 povlaštenih parkirnih mjesta na području čitavog Grada.

I taj je podatak zapravo najbolji pokazatelj kako „srđevci“ populistički prilaze bilo kojoj temi ili problemu. Dakako, uz kritiku radi kritike „srđevci“ ne nude i rješenja. Osim ako ukidanje 15 potrebnih i ničim dvojbenih parkirnih mjesta nisu rješenje pitanja parkinga u gradu. U što, radeći intenzivno na cjelovitom rješenju prometa u kretanju i prometa u mirovanju na području Grada, sumnjamo.