VLAHUŠIĆ UDARIO PO LOKALNOM HDZ-U 'Vićan je ucijenio Frankovića mjestom predsjednika Gradskog vijeća! (FOTO/VIDEO)

Autor: Ivona Butjer Mratinović Autori fotografija: Goran Mratinović
Gradonačelnik Andro Vlahušić danas je u Maloj vijećnici održao konferenciju za medije oko neusvajanja točke koja se tiče zaduženja za potrebe izgradnje groblja Dubac u iznosu od 40 milijuna kuna. Naime, vijećnici HDZ-a i KLGB Mara Kristića navedenu su točku, kao i sve koje se tiču Rebalansa Proračuna, maknuli s dnevnog reda 21. sjednice Gradskog vijeća koja je održana u ponedjeljak.

Za neusvajanje Rebalansa Proračuna optužio je DDS-ovog Pera Vićana koji, kako tvrdi, upravlja dubrovačkim HDZ-om.

'Nalazimo se u situaciji da gradonačelnik i gradske službe kroz više mjeseci vode pregovore sa svim vijećnicima i predsjednicima klubova vijećnika, a posebno posljednjih nekoliko tjedana, oko Rebalansa Proračuna. Za prvu odluku su rekli da nema dovoljno informacija, a svoje prijedloge su već poslali. Klub vijećnika HDZ-a i partnera je dao 10ak amandmana u iznosu od preko 2 milijuna kuna i sve smo uvažili. Lista 'Srđ je Grad' je uložila amandmane te smo ih također uvažili. DDS je poslao veliko pismo epskog opsega kako bi trebao izgledati Grad, a da gradonačelnik nije Vlahušić. Nismo uspjeli shvatiti što je pisac htio reći. Kad smo sve to usvojili, poslali smo gradskim vijećnicima. Čuo sam da je Vićan rekao Frankoviću kako ne smije usvojiti Rebalans jer neće biti predsjednik Gradskog vijeća i da će ispasti kako se prodao za 2 i pol milijuna kuna,' tvrdi Vlahušić.  

Dodao je i kako će ovakvo ponašanje lokalnih HDZ-ovaca pod, kako tvrdi, palicom Pera Vićana, najviše naštetiti samim građanima.

'HDZ je svoju svetu priču oko stolova i stolica pregazio. Očito im piše u Statutu da kad Predsjedništvo HDZ-a donese jednu odluku, Vićan je može promijeniti. Oni žele primijeniti priču oko nereda u zemlji  na Dubrovnik na način da vjerojatno ne žele usvojiti proračun za narednu godinu. Mislim da je vrijeme reći građanima kako rade na tome da Dubrovnik žele napraviti nesigurnim gradom. Inače bi odustali od toga,' prokomentirao je.

Kazao je i kako je u priču uključena sama izgradnja groblja Dubac.

'Ako nema potrebe da se ono radi, koja je onda politička odluka Srđevaca HDZ-a, DDS-a? Osim sve srušiti i sve zapaliti jer se njima tako sviđa. Ono što posebno brine jest kako se jedan čovjek igra s cijelim HDZ-om. Cijela jedna relativno velika stranka ovisi o volji jednog čovjeka. HDZ-a danas u Dubrovniku nema. Bez ovoga nema Proračuna, a onda nema ni Studentskog doma, a ravnatelj Studentskog centra je Marko Potrebica iz HDZ-a. Ja Prijedlog Proračuna neću mijenjati, ostat će isti,' kazao je te se upitao kako će Potrebica dobiti 30 milijuna kuna za Studentski dom; hoće li ih dati iz vlastitog džepa ili će navedeni iznos osigurati Županija.

Vlahušić je na konferenciji za medije oštro ustvrdio kako su lokalni HDZ-ovci dovodili u pitanje i sam projekt izgradnje terminala u Gružu.

'Jučer smo dovršili arhitektonski natječaj oko izgradnje terminala u Gružu. Lokalni HDZ-ovci nagovaraju članove Upravnog vijeća da naprave sve da ne podrže taj projekt, a koje je izabrala HDZ-ova Vlada. I dalje dio lokalnog HDZ-a želi da terminala ne bude. Osobno sam zvao Karamarka, on Butkovića, Butković mene pa su morali to napraviti. Branim Grad od ljudi koji žele uvesti nered u njega, uključujući dovođenje u pitanje izgradnje Studentskog doma, ceste u Dubravici, groblja Dubac i slično. Zašto su to sve srušili? Jer dečki ne misle svojom glavom, jer ne upravljaju svojom strankom,' kazao je te dodao kako je Franković Vićanov glasnogovornik.

Naposljetku, još jednom je naglasio kako ovakve odluke HDZ-a i DDS-a, ali i KLGB Mara Kristića u prvom redu ne idu na ruku građanima.

'Što se mene tiče, ne moraju usvojiti Prijedlog, no građani Dubrovnika moraju znati da ćemo zahvaljujući njima onda živjeti godinu dana u nesigurnim vremenima,' zaključio je.

Popularni Članci