Prgomet objasnio kako je doktorirao pa diplomirao

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Portal Oko
„Nema ničeg čega bih se trebao stidjeti, bojati ili skrivati“, samouvjereno je izjavio zamjenik predsjednika HDZ-a Drago Prgomet na konferenciji za novinare u Staroj vijećnici Medicinskog fakulteta u Zagrebu.

Riječ je o reakciji na nedavni napis iz Slobodne Dalmacije prema kojem je Prgomet u isto vrijeme diplomirao, doktorirao i magistrirao na Medicinskom fakultetu u Zagrebu, a sve to dok je bio u ratu. Tom prigodom je dao uvid u svoje dokumente kako bi dokazao da je njegovo obrazovanje bilo regularno i u skladu sa Zakonom.Također smatra kako se ne radi o podmetanju od strane nekoga iz HDZ-a te navodi kako njegovi uspjesi nemaju veze sa stranačkim djelovanjem budući da je u stranku ušao tek kada je sve, zbog čega ga prozivaju, već obavio.


Prgomet tako pojašnjava kako je bio prvi student u generaciji te je diplomirao 1990. godine na Medicinskom fakultetu u Banja Luci, nakon čega je počeo njegov staž u Slavonskom brodu. 1992. godine počinje sa specijalizacijom, koja je trajala četiri godine, da bi 1995. magistrirao, a slijedeće godine završio doktorsku disertaciju i dobio diplomu Medicinskog fakulteta u Zagrebu. U međuvremenu je, 1994. godine, uputio dopis Medicinskom fakultetu u Zagrebu da bi od njih dobio diplomu, za što je morao poližiti razliku iz devetog i desetog semestra. Razlog tome je njegova želja za odlaskom u inozemstvo, gdje se zagrebačka diploma više vrednuje, pa je to jedini razlog zašto je „ponovno“ diplomirao.
 

Popularni Članci