Srđ je naš predao 850 potpisa građana koji žele u vijećnicu

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Predstavnici inicijative Srđ je naš danas su u 11:00 sati predali zahtjev Gradskom vijeću za sudjelovanjem na sjednici 30. srpnja 2013. godine radi praćenja rasprave o urbanističkom planu uređenja platoa Srđa. Zahtjev za sudjelovanjem na sjednici na kojoj će se odlučivat o projektu na Srđu u tri dana prikupljanja potpisalo je 850 građana, javljaju iz inicijative Srđ je naš.

''Predstavnici Iniciative SJN podijelili su novinarima i komentare koje su građani upisali u knjigu dojmova o dubrovačkom dogovoru. Đuro Capor rekao je da je najčešće spominjana riječ u tim komentarima bila riječ izdaja. Gorak okus izdaje pojačavaju izjave posljednjeg u nizu povjerenika za golf, predsjednika Gradskog vijeća Nika Bulića iz kojih je jasan prezir prema građanima. Upravo su 17 vijećnika dubrovačkog dogovora oni koji su narušili dignitet Gradskog vijeća i na najgori način potvrdili izreku "Tko kontrolira Srđ kontrolira i Grad". 

850 potpisa građana jasan je podsjetnik vijećnicima tko ih je izabrao i čije interese u Gradskom vijeću imaju zastupati. Preko polovice birača koji su izašli na izbore 19. svibnja na referendumu u travnju su odbacili predloženi projekt na Srđu.

Oni vijećnici koji u utorak budu glasali za projekt na Srđu biti će odgovorni za sumrak demokracije u Dubrovniku. Glas za predloženi projekt glas je protiv struke. Ovaj projekt ocijenili su štetnim za Dubrovnik, među ostalim i stručnjaci sa Instituta za turizam, Institua Ivo Pilar, Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i Udruženja hrvatskih arhitekata.

Još važnije je da je više od 10 000 građana na referendumu jasno odbacilo predloženi projekt. Usvajanje projekta protiv tako masovno izražene volje građana bio bi čin nasilja iz vlastitih redova kakav slobodarski Dubrovnik ne pamti.' - navodi se u priopćenju inicijative Srđ je naš. 

Obzirom je nemoguće u Gradsku vijećnicu smjestiti 850 osoba, za pretpostaviti je kako će se u Kinu Sloboda za njih osigurati praćenje videolinkom, a što je kao mogućnost naveo i predsjednik Gradskog vijeća Niko Bulić. U razgovoru za naš portal  posebno je istaknuo kako će se zalagati za neometan rad Gradskog vijeća, nejasno je zbog čega ove riječi inicijativa Srđ je naš tumači kao 'prijezir prema građanima.' 

Podsjetimo trakođer kako vijećnici Dubrovačkog dogovora, njih 17, su rezultat legalnih lokalnih izbora u kojima su stranke barem po pitanju golfa na Srđu igrale otvorenih karata, odnosno znalo se koje otvoreno daju podršku projektu, dok su u Gradskom vijeću također zastupljene stranke i liste koje se projektu otvoreno protive. Nejasno je također u ovom priopćenju na temelju čega inicijativa Srđ je naš smatra kako prikupljenih 850 potpisa građana nije između ostaloga odraz volje onih građana koji su birali svojih šest, sedam vijećnika protivnika projekta, nego smatraju kako bi se toj volji trebalo prikloniti i preostalih 17 vijećnika.  Na kraju, pravo glasovanja i rasprave na Gradskom vijeću imaju isključivo gradski vijećnici koji bi trebali glasovati po svojoj savjesti, a odluku donosi većina. 

 

Uz priopćenje za javnost iz Inicijative Srđ je naš također su medijima dostavili mišljenja građana koje su upisali u knjigu dojmova o Dubrovačkom dogovoru.  Ovo dojmove prenosimo također u cijelosti:

S Frenkelom ugovor = dubrovački dogovor

Novac je danas vrhovni gospodar, a zbog njega mnogi su odavno prodali svoj karakter i moral

Dužni smo poštovati mišljenje 10 000 građana Dubrovnika koji su glasali protiv golemog volumena izgradnje apartmana uz planirano golfsko igralište

Glupi ili korumpirani = dubrovački dogovor

Ne želimo da krupni kapital upravlja našim životima protiv naše volje. Dubrovački dogovor je farsa.

Političari nisu pitali birače. Manipuliraju biračima i svim ostalima podređujući sve investitorima koji nas žele kupovati i prodavati. Ovo Dubrovnik sigurno ne zaslužuje! Za koga ćemo glasovati na slijedećim izborima?

Razlika lijevih i desnih stranaka- lijeva ruka, desni špag ILI desna ruka, lijevi špag

Koalicija UPU Materinu

Sramota za naš Grad i za sve one koji su sa čistim i poštenim namjerama izašli na izbore. Ali ničija nije bila do zore pa neće ni njima. Sveti Vlaho prosvijetli im pamet.

Koliko košta vaša koalicija?

Kad vam Linić sjedne za vrat jer nijeste izdali račun Frenkelu...

Izdajnici!! Nadam se da će vam se sudit- £ib€rta$

Složna braća Srđ grade Aronu.

Gadljivo

Sramota

Od 90-ih ja i cijela rodbina glasamo za HDZ a ovako nam vraćaju. Predsjednik Tuđman se okreće u grobu. Sram ih bilo.

Prevara stoljeća

Neka se srame svi u GV koji će glasovati za ovu sramotu na Srđu. Naročito neka se srame oni s medicinskim fakultetima.

Dabogda vas odnijela golfska struja.

Korupcija!!!

Srđ treba biti kao rt Kamenjak- park prirode u Istri.

Sramota je da ljudi koji bi trebali brinuti za Grad i sve gradsko prodaju Grad u bescijenje.

Vi ste krivi što mi "Monty Python" više nije smješan.

Koalicija u Gradskom vijeću nije ništa drugo nego korupcija za gradnju na Srđu.

SDP - izdali ste vrijednosti ljevice. Radnike ste predali krupnom kapitalu.

Dogovor golf gradi. Sramota.

Što reći nego prestrašno što se događa na Du- političkoj sceni. Ali zato smo mi tu, udruge i narod
koji će na kraju pobijediti i spasiti naš Srđ kako su nedavno i Omblu! Vidimo se 30. VII ispred Gradske vijećnice. Srđ je naš i samo naš.

HDZ-SDP-HNS-DDS- Katastrofa

Dubrovački dogovor je obračun političkog sustava s neovisnim intelektualcima i zainteresiranom javnošću.

Svaka im čast laže nama

svakodnevno izabrana vlast!

Više mi neće ni napamet za bilo koga od njih glasati past.

Imaju li leđa za nositi teret sramote i izdaje

Kako se banda udružila!

Nakon ovakve odluke zastava Libertas izgleda kao rugalica. Kao rugalica svim onim ljudima koji us poginuli u ratu, ali i onima koji su rat preživjeli. Jer svi su sanjali o slobodi i demokraciji. U ovoj priči demokracija postaje apsurd, farsa... kada se politički potpuno različite opcije udruže da bi se
pogodovalo velikom kapitalu. Sramim se dubrovačkih političara i sramila bih se sebe da ne kažem
da je ovo strašno. To dugujem i onima koji se nisu vratili s terena, čuka, rovova da bih ja imala
slobodu. I to dugujem onim koji tek rastu u ovoj republici Hrvatskoj koju zovemo demokratskom.  

 

 

Popularni Članci