Direktor Filmske akademije iz Berlina: 'Ispričavam se Crkvi i Dubrovčanima, mladi filmaši ponekad čine nenamjerne pogreške'

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović
Direktor Deutsche Film und Fernsehakademie Berlin danas je na službenim stranicama Akademije uputio riječi isprike Dubrovačkoj biskupiji i Dubrovčanima zbog snimanja golotinje u crkvi u Dubrovniku. Naime, studentski dokumentarni film 'The Colour Nude' koji su radile studentice Akademije na prepoznatljivim dubrovačkim lokacijam prikazavši Vesnu Knežević u ulozi obnaženog modela, a u filmu se pojavljivao i dubrovački erotski fotograf Stijepo Brbora.

"Filmski tim Deutsche Film und Fernsehakademie Berlin snimio je dokumentaristički video kao dio vježbe zadanog snimanja kratkog filma, a snimanje je isplanirala protagonistica. Danas smo saznali da su odabrali crkvu u Dubrovniku za mjesto radnje te da se pojavljuje golotinja u toj istoj crkvi za vrijeme snimanja. Nažalost, ponekad se događa da mladi filmaši koji poduzimaju svoje prve korake čine temeljne pogreške kojima nenamjerno vrijeđaju druge ljude, što je ovdje bio slučaj. DFFB, koji visoko cijeni umjetničke slobode, nije bio informiran o pojedinim scenama i mjestu gdje je film bio sniman. Ipak, kao DFFB filmski tim, svesrdno se ispričavamo Crkvi i Dubrovčanima", stoji u pismu koje potpisuje direktor Ben Gibson.

Biskup Mate Uzinić reagirao je nakon što su fotografije izašle u javnost.

"Duboko me ražalostilo to što je zbog vlastite promocije zloupotrijebljena otvorenost dubrovačkih crkava za snimanje neprimjerenih fotografija pod krinkom umjetnosti, na što ćemo morati medijski i pravno reagirati" napisao je biskup Uzinić. 

"Moleći večeras Gospodina za nas koji smo ovim povrijeđeni, s raspetim Isusom želim moliti i za one koji su to uzrokovali govoreći: „Oče, oprosti im, ne znaju što čine!", dodao je biskup Uzinić na svom Facebook profilu. 

Biskup Uzinić reagirao zbog golišavih fotografija u dubrovačkoj crkvi: 'Oče, oprosti im, ne znaju što čine!'

(18+) NAGA ŽENA POZIRA PO GRADU: 'Malo smo šokirali turiste, ali nastojimo biti diskretni' (FOTOGALERIJA)

Popularni Članci