Dubrovkinja Antoneta Alamat Kusijanović pozvana u Američku akademiju filmskih umjetnosti i znanosti

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: HAVC
Američka akademija filmskih umjetnosti i znanosti, koja dodjeljuje nagrade Oscar u ponedjeljak je izvijestila da je poziv za članstvom uputila 842 novih članova iz 59 zemalja, među kojima su redateljica Antoneta Alamat Kusijanović javlja Hrvatski audiovizualni centar (HAVC).

Upravni odbor Akademije jednom godišnje predlaže nove članove, a uz ostvarenja unutar filmske industrije, budućeg člana ili članicu mora odobriti izvršni odbor određenog ogranka Akademije, među kojima su ogranci za glumu, režiju, snimanje, kostimografiju, dokumentaristiku i mnogi drugi.

Antoneta Alamat Kusijanović rođena je 1985. u Dubrovniku. Magistrirala je filmsku umjetnost na sveučilištu Columbia u New Yorku. Prva je Hrvatica primljena u cannesku rezidenciju Cinefondation na kojoj je nekoliko mjeseci radila na razvoju svog prvog dugometražnog igranog filma Murina. Film će kofinancirati i koproducirati producentske kuće Sikelia Prods. Martina Scorsesea i RT Features Rodriga Teixeire. Alamat Kusijanović redateljica je nagrađivanog kratkometražnog igranog filma U plavetnilo koji je bio nominiran za studentsku nagradu Američke akademije filmskih umjetnosti i znanosti.

Osim Alamat Kusjanović, poziv za članstvom u Američku akademiju filmskih umjetnosti i znanosti stigao je i direktoru fotografije Vanji Černjulu.

Popularni Članci