Identificiran napadač s Manhattana, riječ je o imigrantu iz Uzbekistana

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Time/Youtube
Vozač kamioneta gazio je u utorak bicikliste i prolaznike na Manhattanu, pri čemu je osmero ljudi poginulo, među njima šestero stranaca, a jedanaestero je ozlijeđeno, u prvom smrtonosnom napadu u New Yorku nakon 2001.

Među poginulima su petero Argentinaca i Belgijka, priopćili su Buenos Aires i Bruxelles.

Vatrogasci su izvijestili o 11 ozlijeđenih osoba koje su primljene u bolnicu u "teškom", ali ne i kritičnom stanju. Među ozlijeđenima je troje Belgijaca, priopćio je Bruxelles.

Petero poginulih Argentinaca - Hernán Mendoza, Diego Enrique Angelini, Alejandro Damian Pagnucco, Ariel Erlij i Hernán Ferruchi - bili su iz grada Rosarija i "slavili su 30. godišnjicu mature", objavilo je ministarstvo vanjskih poslova u Buenos Airesu.

Jedan je Argentinac, identificiran kao Martín Ludovico Marro, među ozlijeđenima.

Poginula Belgijanka je iz Roulersa, u Flandriji, a New York je posjetila u društvu majke i sestre, rekao je belgijski ministar vanjskih poslova Didier Reynders.

Američka glasila pišu da je napadač Sayfullo Saipov, Uzbek koji je živio u Patersonu, New Jerseyju, gdje je unajmio kamionet. Posjedovao je dozvolu trajnog boravka, "zelenu kartu", i radio je kao vozač u Uberu, piše New York Times, dodajući da je bio "pod prismotrom" policije. Prije toga živio je i na Floridi te u Ohaju gdje je radio kao vozač kamiona.

Paterson je grad od 150 tisuća stanovnika poznat po velikoj useljeničkoj zajednici u kojoj je i 25.000 do 30.000 muslimana.

Policija je priopćila da je pogođen hitcima u trbuh te da je hospitaliziran. Neki mediji pišu da je tijekom večeri operiran te da nije u životnoj opasnosti, piše Jutarnji.

Popularni Članci