LUDA ZABAVA U SUSJEDSTVU Predstavljen kvalitetan i raznovrstan blagdanski program Crne Gore

Autor: Aida Čakić Autori fotografija: A.Č.
Turistička ponuda Crne Gore, s naglaskom na zimski period predstavljena je danas u Dubrovniku.

Ana Nives Radović, direktorica Turistička organizacija Kotor, kao domaćin događaja predstavila je zimsku sezonu i sadržaj novogodišnjih i božićnih praznika.

- Ove godine brojni gradovi Crne Gore uključili su se u pripremu novogodišnjih praznika te su pripremili zanimljive manifestacije koje prate ovakva događanja - kazala je Ana Nives Radović dodavši kako je posebno zanimljiva skijališna sezona.

Glasnogovornica Nacionalne turističke organizacije Crne Gore Aleksandra Maksimović je predstavila aktualnu zimsku ponudu.

- U posljednjih nekoliko godina Dubrovčani sve više dolaze u Crnu Goru tijekom zime, posebno u naše ski centre. Općenito bilježimo trend rasta kad su u pitanju posjeti iz Hrvatske i tijekom prethodnih godina taj broj je veći za 10 posto nego godinu prije - kazala je Maksimović naglasivši kako je strateški cilj Crne Gore produženje sezone i stvaranje cjelogodišnje turističke destinacije.

Kada je zima u pitanju, Maksimović je istaknula kako su organizirani brojni programi za doček Nove godine te da je Crna Gora prepoznata kao najbolja destinacija za blagdane. Tako su prema njezinim riječima Herceg Novi, Kotor, Tivat, Budva, Bar, Podgorica radili mnogo kako bi i ove godine pripremili kvalitetan i raznovrstan program na trgovima i ugostiteljskim objektima.

- Ponuda hotelskog smještaja je unaprijeđena te je otvoreno 25 novi hotela samo ove godine, a prošle godine više od 30 koji su većinom visoke kategorije. Ljubiteljima skijanja će na Bjelolasici ove godine biti na raspolaganju moderno opremljene staze novog ski centra, a na Žabljaku je napravljena staza za nordijsko skijanje. Tu su još i zimske jahačke ture,vožnja motornim sanjkama, rafting i slično, a u ponudi su i etno sela - pojasnila je Aleksandra Maksimović.

Bogat sadržaj Hotela Splendid predstavila je Maja Vukičević te naznačila bogatu gastro i eno ponudu, ali i glazbenu ponudu. Naime, goste hotela u Novu godinu će uvesti Indira Forza i Jelena Rozga, a prvoga dana 2019. godine nastupit će Goran Bregović i Bijelo dugme, dok je drugi dan Haris Džinović.

Ana Jovanović iz Turističke organizacije Podgorice predstavila je program Prvog podgoričkog prazničkog pazara koji će trajati 23 dana na glavnom gradskom trgu.

- Podgorica će odisati blagdanskim duhom koji će nuditi bogat zabavni, umjetnički i dječji program. Centralni kutak su drvene kućice s lokalnim proizvodima, na glavnoj bini će biti bogat glazbeni i zabavnim program, a u Njegoševom parku će biti klizalište - kazala je Jovanović istaknuvši dječji novogodišnji koncert 31. prosinca, dok će navečer nastupiti Dejan Curić i crnogorski bendovi. Prvog dana nove godine nastupit će jazzeri i brojni poznati bendovi.

Direktor Turističke organizacije Bara, Emil Kukalj, predstavio je trodnevni program dočeka Nove godine na glavnom gradskom trgu. U nedjelju, 30. prosinca će se održati predstava Začarani Djeda Mraz, a navečer će nastupiti lokalni bendovi i kasnije Aco Pejović. Za doček Nove godine će nastupiti Sergej Ćetković, dan poslije bend Perper i Plavi orkestar. Klizalište će biti besplatno za sve posjetitelje, a autohtoni proizvodi bit će predstavljeni na pazaru.

Doček Nove godine u Budvi najavljen je kao najspektakularnijim, a glasnogovornica Turističke organizacije Tijana Kotarac je predstavila program kojim se obilježava jubilej od 20 uzastopnih godina dočeka Nove godine na otovorenom.

Božićna pjaca kreće od 23. prosinca, a posebno je predstavila nastup hip hop sastava, 29. prosinca je nastup etno grupe, Halida Bešlića i Marije Šerifović, 30. prosinca će biti noć elektronske glazbe, 31. prosinca nastupit će lokalni bendovi, a posjetitelje će u Novu godinu uvesti Dino Merlin.

Tivat je također organizirao bogatu ponudu. Dejana Slijepčević iz Turističke organizacije predstavila je osmodnevni program s naglaskom na novogodišnju noću. Za doček će nastupiti Željko Joksimović, dok će prvog dana nove godine nastupiti Lepa Brena.

Za doček Nove godine u Kotoru je organiziran Mini rock festival, a manifestacija Od Božića do Božića trajat će 17 dana i bit će bogata brojnim glazbenim i zabavnim sadržajima. Organiziran je doček Dječje nove godine i spuštanje Djeda mraza niz stari gradski sat te podjela paketića. Posjetitelje Kotora u Novu godinu će uvesti Urban, Darko Rundek i Bombaj štampa i MORT, a osim toga organizirani su brojni sadržaji.

Popularni Članci