Raguževa ruska avantura: Da smo mi političari desetina kao nogometaši, bili bi jači od Švicarske

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: FB
Nakon 13 dana u Rusiji mogu reći da su Rusi organizirali vrhunsko prvenstvo, mišljenja je gradski vijećnik Željko Raguž koji je svoje dojmove sa Svjetskog nogometnog prvenstva objavio na Facebook profilu.

"U Rusiji vlada red i ako si za red onda se nalaziš u najboljoj zemlji na svijetu. Imaju jasnog vođu, a građani zadovoljni s njim je sve što uređenu zemlju čini uređenom. Nema udruga koje vode zemlju pored demokratski birane vlasti, pravila se poštivaju, a gostoprimstvo neviđeno. Čistoća zemlje, jasno definirani parametri trošenja proračuna su pravilo koje se jasno mora provoditi.

Kolindi kapa do poda, marketinški za cistu desetku. Ostatak političke nacionalne scene čista nula. Bez jasnog identiteta, strasti, emocija... Zar netko pametan nije mogao reći 'hajdemo ukinut vize svim Rusima do kraja godine, kao sto su oni napravili za sve sudionike prvenstva?!'

Poznati su kao najbolji gosti koji nas cijene, a mi ih odbijamo i priklanjamo se onima koji nas vuku za nos. Hrvatska je bila apsolutni hit prvenstva, svi su htjeli kupiti naš dres, a dresa ni za lijeka. Koji je zadatak Turističke zajednice? Zar nisu mogli otvoriti Hrvatsku kuću u Moskvi gdje bi prodavali dresove naše reprezentacije, gdje bi ih upoznavali s našim proizvodima, kulturom, turizmom? Zar nismo mogli službeno proglasiti ponedjeljak kao neradni dan da ljudi uživaju dan nakon prvenstva?

Sve smo mogli, ali nismo jer kad Brisel kihne pola vlade je na antibioticima. Nakon prvenstva nema niti naznake gradnje nacionalnog stadiona. Žašto??? Nogometašima svaka čast, kapa do poda i da smo mi političari 1/10 kao i vi mi bi bili jači od Švicarske. Neće proći tjedan, a da ne ću pričati o sportu, sportašima, sportskoj infrastrukturi jer je to ovoj zemlji prijeko potrebno", napisao je Željko Raguž.

Popularni Članci